“11. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 93 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 93


18. 0 < x < π/2 olmak üzere (sin3 x + sinx • cos2 x +1) • sec2 x ifadesinin en sade hâli aşağıdakilerden hangisidir? A) 1/cosx-1 B)1/-cosx C) 1/cosx+1 D) 1/1-sinx E) 1/1+sinx
  • Cevap: D

19.0 < x <π/4 olmak üzere √ 1 - 2sinx • cosx ifadesinin en sade hâli aşağıdakilerden hangisidir? A) sinx B) cosx C) sinx - cosx D) cosx - sinx E) 1
  • Cevap: D

18. 0 < x < π/2 olmak üzere 5/1+cot2x + 5/1+tan2x ifadesinin en sade hâli aşağıdakilerden hangisidir? A) 1 B) 5 C) 10 D) 15 E) 20
  • Cevap: B

21. sin150° + tan225°/cos330° ifadesinin eşiti aşağıdakilerden hangisidir? A) √3 B) 2√3 C) 3√3 D) 4√3 E) 5√3
  • Cevap: A

22. tan3π/4-sin7π/6/sin7π/4.cos5π/4 ifadesinin eşiti aşağıdakilerden hangisidir? A) -2 B) -1 C) 1/2 D) 1 E) 2
  • Cevap: B

23. A, B ve C bir üçgenin iç açılarının ölçüleri olmak üzere cos(B+C/2)- sin(A/2) ifadesinin eşiti aşağıdakilerden hangisidir? A) 2sinA/2 B) -2sinA/2 C) sinA D) 1 E) 0
  • Cevap: E

24. 0 < α < π/2 olmak üzere I. sin(7π/2-α) = cosα II. tan(9π/2-α) = cotα III. cot(23π/2+α) = -tanα
ifadelerinin hangisi ya da hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) II ve III
  • Cevap: E

25. tan(11π + α) • sin(α-π/2)/ cos(α - 10π ) • cot(3π/2+α) ifadesinin eşiti aşağıdakilerden hangisidir? A) -1 B) 0 C) 1 D) sinα E) cosα
  • Cevap: C

11. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 93 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.