“11. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 92 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 92


10 -12. soruları aşağıda verilen bilgilere göre cevaplandırınız. Burak Öğretmen, aşağıdaki uygulamayı yapmıştır: • Tahtaya köşegen uzunluğu 8 cm olan bir ABCD karesi çizmiştir. • [AC] köşegenini çizip üzerinde IEC | = 1 cm olacak şekilde bir E noktası işaretlemiştir. • D ve E noktalarını birleştirip m (DEA) = a olarak yazmıştır. Buna göre
10. tanα değerini bulunuz.
  • Cevap: 4/3

11. cos(DEC) değerini bulunuz.
  • Cevap: -3/5

12. cotα • sin (DEC) değerini bulunuz.
  • Cevap: 3/5

D) Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.
13. x = sin812° y = cosl224° z = tan2005° olduğuna göre x, y, z’nin işaretleri sırasıyla aşağıdakilerden hangisidir? A) +, +, - B) +, -, + C) +, -, - D) -, +, - E) -, +, +
  • Cevap: B

14. a = tan] 142°) b = cot( 324°) c = sin] 110°) olduğuna göre a, b, c’nin küçükten büyüğe doğru sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir? A) a < b < c B) c < b < a C) c < a < b D) b < c < a E) b < a < c
  • Cevap: E

15. g: R " R, g(x) = -3 • sinx + 7 olduğuna göre g(x) fonksiyonunun alabileceği en büyük ve en küçük değerlerin toplamı aşağıdakilerden hangisidir? A) 16 B) 14 C) 10 D) 4 E) -3
  • Cevap: B

16. tanx -cotx = 3 olduğuna göre tan3x -cot3x ifadesinin eşiti aşağıdakilerden hangisidir? A) 24 B) 27 C) 30 D) 32 E) 36
  • Cevap: E

17. (4sinx-cos2x+4/sinx+3).(1 - sinx) ifadesinin en sade hâli aşağıdakilerden hangisidir? A) sinx B) sin2 x C) cos2 x D) 1 - sinx E) 1 - cosx
  • Cevap: C

11. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 92 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.