“11. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 58 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 58


1. A = 7 • sin2x - 11 olduğuna göre A’nın alabileceği kaç farklı tam sayı değeri olduğunu bulunuz.
  • Cevap: 8

2. a = sin305°, b = cos212°, c = tan523°, d = cot410° olduğuna göre a, b, c ve d’nin işaretlerini bulunuz.
  • Cevap: -, -, -, +

3. x = cos (11π/3) y = sin (-41π/5) z = tan (43π/4) olduğuna göre x, y, z’nin işaretlerini bulunuz.
  • Cevap: +, -, -

4. A = 5 • sinx - 7 • cosy + 11 olduğuna göre A’nın alabileceği en büyük ve en küçük değerin toplamını bulunuz.
  • Cevap: 22

5. 90° < a < 180° olmak üzere tana = -3/4 olduğuna göre sina + cosa değerini bulunuz.
  • Cevap: -1/5

6. Tanımlı olduğu açı değerleri için (4/1+sinx - 4/1-six):sec2x ifadesinin en sade hâlini bulunuz.
  • Cevap: -8 • sinx

7. Yukarıdaki şekilde ABCD bir karedir. |AE| = 3 I EB| ve m( DEB) = α olduğuna göre sinα değerini bulunuz.
  • Cevap: 4/5

8. tanx - cotx = 2 olduğuna göre tan3x - cot3x ifadesinin değerini bulunuz.
  • Cevap: 14

9. Tanımlı olduğu açı değerleri için (tanx + sinx) • sin2x/-sin2 x + 2cosx + 2:1 - cosx/cosx ifadesinin en sade hâlini bulunuz.
  • Cevap: sinx

10. a = sin130°, b = cos310°, c = tan46° olarak veriliyor. a, b ve c sayılarını küçükten büyüğe doğru sıralayınız.
  • Cevap: b < a < c

11. sin210° + sin330° - cos240°/cos225°•cos135° ifadesinin değerini bulunuz.
  • Cevap: -1

12. sin(5π/3).tan(11π/6)/cos(5π/4) ifadesinin değerini bulunuz.
  • Cevap: -√2 /2

ÇÖZÜMLÜ CEVAP KAĞIDI

11. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 58 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.