“11. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 28 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 28

1. α = 48° 22' ve B = 23° 42' 12" açıları için

a) α + β toplamını bulunuz.

  • Cevap: 72° 4' 12''

b) α - β farkını bulunuz.

  • Cevap: 24° 39' 48''

2. Ölçüsü 54° 14'52'' olan α açısının tümler açısının ölçüsünü bulunuz.

  • Cevap: 35° 45' 8'

3. Yukarıda verilen ABC üçgeninde B, A, D noktaları doğrusal olmak üzere m (ABC) = 58° 42' 21' ve m (ACB) = 64° 52' olarak verilmiştir. Bu bilgilere göre DAC ’nın ölçüsünü derece, dakika ve saniye cinsinden bulunuz.

  • Cevap: 123° 34' 21'

4. Ölçüsü -73π/4 radyan olarak verilen açının esas ölçüsünün radyan cinsinden eşitini bulunuz.

  • Cevap: 7π/4

5. Yukarıdaki tabloda derece veya radyan cinsinden açılar verilmiştir. Bu açıları birbirine dönüştürerek boş bırakılan yerlere yazınız.

  • Cevap: 2π/9, 108, -4π/3, -675, 4π

6. Aşağıda ölçüleri verilen açıların esas ölçülerini derece cinsinden bulunuz.

  • Cevap:

a) 2870°→ 350b) -520°→ 200c) -210°→ 150

7. Aşağıda ölçüleri verilen açıların esas ölçülerini derece cinsinden bulunuz.

  • Cevap:

a) 43π/5→ 108b) -80π/3→ 240

c) -4π/3→ 120

  • 8. k tek sayı olmak üzere a açısı α = -π/8+11
  • π
  • k olarak veriliyor. Ölçüsü α olan bu açının esas ölçüsünün radyan cinsinden eşitini bulunuz.
  • Cevap: 7π/8

➜ ÇÖZÜMLÜ CEVAP KAĞIDI

11. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 28 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.