11. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 109
“11. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 109 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
11. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 109
C(a, b) olsun. |^|= k = -|- olup A(-3, 2), B(7, -3) ifadeleri sayı doğrusu üzerinde aşağıdaki şekilde olduğu gibi gösterilir.
A ve B noktalarının apsisleri için A noktasından B noktasına 5t birimde 7 – (-3) = 10 artış olduğundan A noktasından C noktasına 2t birimde 4 artış olur. Dolayısıyla C noktasının apsisi a = -3 + 4 = 1 bulunur. A ve B noktalarının ordinatları için A noktasından B noktasına 5t birimde 5 azalma olduğundan A noktasından C noktasına 2t birimde 2 azalma olur. Dolayısıyla C noktasının ordinatı b = 2 – 2 = 0 bulunur. Buradan C noktasının koordinatı C (1, 0) olur.
Şekildeki analitik düzlemde A(x1, y1), B(x2, y2) noktaları ile doğrusal olan j BC j = k olacak şekilde bölen C g [AB] noktasına [AB]’nı k oranında dıştan bölen nokta denir ([AB] y eksenine paralel olmamak üzere). Buradan C noktasının koordinatları aşağıdaki şekilde bulunabilir.
Analitik düzlemde A(4, 8) ve B(-4, 12) noktaları veriliyor 3 olacak biçimdeki [AB]’nın dışında,
A ve B noktaları ile doğrusal olan C noktasının koordinatlarını bulunuz.
A ve B noktalarının apsisleri için B noktasından A noktasına 2t birimde 8 artış olduğundan B noktasından C noktasına 3t birimde 12 artış olur. Dolayısıyla C noktasının apsisi -4 +12 = 8 bulunur.
A ve B noktalarının ordinatları için B noktasından A noktasına 2t birimde 4 azalış olduğundan B noktasından C noktasına 3t birimde 6 azalış olur. Dolayısıyla C noktasının ordinatı 12 – 6 = 6 bulunur.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
11. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 109 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.