11. Sınıf Matematik Ders Kitabı Anka Kuşu Sayfa 266-267 Cevapları
[giris]11. Sınıf Matematik Ders Kitabı Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 266-267 Cevapları ve Soruları[/giris]
11. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 266 Cevapları Anka Kuşu Yayınevi
UYGULAYALIM
1. Taban yarıçapının uzunluğu 4 br, yüksekliği 7 br olan dik dairesel silindirin yanal alanı kaç br2dir?
2. Yanal alanı 12r br2 ve yüksekliği 4 br olan dik dairesel silindirin hacmini bulunuz.
3. Yüksekliği, taban yarıçapının uzunluğunun 3 katı olan dik dairesel silindirin hacmi 24 r br3 ise taban alanlarının toplamını bulunuz.
4. Bir ayrıtı 8 br olan küpün içine yereştirilebilecek en büyük hacimli dik dairesel silindirin hacmi kaç br3 tür?
5. Yandaki şekilde | DC | = 5 br, | CB | = 2 br ve | EF | = 3 br dir. ABCD dikdörtgeni [PR] etrafında 360° döndürülüyor. Oluşan cismin yanal alanını ve hacmini bulunuz.
6. Ahmet ve babası birlikte evin duvarlarını yarıçapının uzunluğu 4 cm ve yüksekliği 12 cm olan dik dairesel silindir şeklindeki boya rulosu ile boyuyorlar. Rulo boyaya her batırıldığında 3 tam tur atacak kadar alanı boyadığına göre bir kez batırıldığında kaç cm2 lik alanı boyar?
7. Taban yarıçapının uzunluğu 8 br, yanal alanı 80r br2 olan dik dairesel koninin cisim yüksekliğini bulunuz.
8. Şekildeki P merkezli daire diliminde |AB| = 12 br, m(APB) = 60° olarak veriliyor. Bu daire dilimi kıvrılarak dik dairesel koni oluşturulursa oluşan cismin yüksekliği kaç br olur?
11. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 267 Cevapları Anka Kuşu Yayınevi
9. Yandaki dik dairesel konide |AB| = 2br, |BO| = 4br dir.1 . şekildeki dik dairesel koni ters çevrilerek 2. şekildeki konuma getirilirse bu koninin içindeki suyun yüksekliği kaç br olur?
10. Yarıçapının uzunluğu 9 br olan kürenin yüzey alanını ve hacmini bulunuz.
11. Çapının uzunluğu 6\/3br uzunluğunda olan kürenin içine çizilebilecek en büyük hacimli küpün hacmini bulunuz.
12. Yarıçapının uzunluğu 2/3cm olan bir küre yontularak elde edilebilecek en büyük hacimli küp oluşturuluyor. Oluşturulan küpün hacmi kaç cm3 tür?
13. Hacmi 64 cm3 olan küp şeklindeki tahta bir blok yontularak küre biçiminde bir top yapılmak isteniyor. Topun yüzeyi en çok kaç r cm2 olur?
14. Yandaki şekilde görüldüğü gibi bir dik dairesel koni, O merkezli bir küre içine yerleştiriliyor. Kürenin yarıçapının uzunluğu 5 br, koninin taban yarıçapının uzunluğu 4 br ise koninin hacmini bulunuz. (r = 3,14 alınız.)
15. Yandaki şekilde M ve N merkezli yarım küreler çizilmiştir. Yarım küreler birbirine M, A ve B noktalarında teğettir. Kürelerin hacimlerinin oranını bulunuz.
16. Yandaki şekilde yarıçapının uzunluğu 5 cm olan yarım daire AB doğrusu etrafında 180° döndürülüyor. Oluşan cismin yüzey alanını bulunuz.
“11. Sınıf Matematik Ders Kitabı Anka Kuşu Yayınları Sayfa 266-267 Cevapları” beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilir ve aşağıda bulunan emojilerle duygularınızı ifade edebilirsiniz :)
1. Taban yarıçapının uzunluğu 4 br, yüksekliği 7 br olan dik dairesel silindirin yanal alanı kaç br2dir?
- Cevap: 56π
2. Yanal alanı 12r br2 ve yüksekliği 4 br olan dik dairesel silindirin hacmini bulunuz.
- Cevap: 9π br3
3. Yüksekliği, taban yarıçapının uzunluğunun 3 katı olan dik dairesel silindirin hacmi 24 r br3 ise taban alanlarının toplamını bulunuz.
- Cevap: 8π br2
4. Bir ayrıtı 8 br olan küpün içine yereştirilebilecek en büyük hacimli dik dairesel silindirin hacmi kaç br3 tür?
- Cevap: 128π
5. Yandaki şekilde | DC | = 5 br, | CB | = 2 br ve | EF | = 3 br dir. ABCD dikdörtgeni [PR] etrafında 360° döndürülüyor. Oluşan cismin yanal alanını ve hacmini bulunuz.
- Cevap: (A:80π br2, V:80r br3)
6. Ahmet ve babası birlikte evin duvarlarını yarıçapının uzunluğu 4 cm ve yüksekliği 12 cm olan dik dairesel silindir şeklindeki boya rulosu ile boyuyorlar. Rulo boyaya her batırıldığında 3 tam tur atacak kadar alanı boyadığına göre bir kez batırıldığında kaç cm2 lik alanı boyar?
- Cevap: 288π
7. Taban yarıçapının uzunluğu 8 br, yanal alanı 80r br2 olan dik dairesel koninin cisim yüksekliğini bulunuz.
- Cevap: 6 br
8. Şekildeki P merkezli daire diliminde |AB| = 12 br, m(APB) = 60° olarak veriliyor. Bu daire dilimi kıvrılarak dik dairesel koni oluşturulursa oluşan cismin yüksekliği kaç br olur?
- Cevap: 2 √35
➜ ÇÖZÜMLÜ CEVAP KAĞIDI
11. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 267 Cevapları Anka Kuşu Yayınevi9. Yandaki dik dairesel konide |AB| = 2br, |BO| = 4br dir.1 . şekildeki dik dairesel koni ters çevrilerek 2. şekildeki konuma getirilirse bu koninin içindeki suyun yüksekliği kaç br olur?
- Cevap: 23 √26 br
10. Yarıçapının uzunluğu 9 br olan kürenin yüzey alanını ve hacmini bulunuz.
- Cevap: (A:324π br2, V:972r br3)
11. Çapının uzunluğu 6\/3br uzunluğunda olan kürenin içine çizilebilecek en büyük hacimli küpün hacmini bulunuz.
- Cevap: 216 br3
12. Yarıçapının uzunluğu 2/3cm olan bir küre yontularak elde edilebilecek en büyük hacimli küp oluşturuluyor. Oluşturulan küpün hacmi kaç cm3 tür?
- Cevap: 64
13. Hacmi 64 cm3 olan küp şeklindeki tahta bir blok yontularak küre biçiminde bir top yapılmak isteniyor. Topun yüzeyi en çok kaç r cm2 olur?
- Cevap: 16π
14. Yandaki şekilde görüldüğü gibi bir dik dairesel koni, O merkezli bir küre içine yerleştiriliyor. Kürenin yarıçapının uzunluğu 5 br, koninin taban yarıçapının uzunluğu 4 br ise koninin hacmini bulunuz. (r = 3,14 alınız.)
- Cevap: 128√3π br3
15. Yandaki şekilde M ve N merkezli yarım küreler çizilmiştir. Yarım küreler birbirine M, A ve B noktalarında teğettir. Kürelerin hacimlerinin oranını bulunuz.
- Cevap: 2 √2
16. Yandaki şekilde yarıçapının uzunluğu 5 cm olan yarım daire AB doğrusu etrafında 180° döndürülüyor. Oluşan cismin yüzey alanını bulunuz.
- Cevap: 75π cm2
➜ ÇÖZÜMLÜ CEVAP KAĞIDI
“11. Sınıf Matematik Ders Kitabı Anka Kuşu Yayınları Sayfa 266-267 Cevapları” beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilir ve aşağıda bulunan emojilerle duygularınızı ifade edebilirsiniz :)😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok