Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Kimya SDR Dikey Yayınları

11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 255

“11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 255 SDR Dikey Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 255

Tüm indikatörler aynı pH aralığında renk değiştirmez. Bu nedenle uygulanacak titrasyon için seçilecek indikatör, titrasyonda kullanılan asit ve bazın kuvvetli ya da zayıf oluşuna göre belirlenir. Bir indikatörün eşdeğerlik noktası, belirli bir pH’de değil daha çok eşdeğerlik noktasının gerçekleşeceği belirli bir pH aralığındadır. Grafik 6.5’te kuvvetli bir asit olan HCl ile kuvvetli bir baz olan NaOH’in titrasyon eğrisi ve bu titrasyonda kullanılabilecek uygun indikatörlerin renk değişimleri verilmiştir. Deneysel olarak ölçülen ve indikatörün renk değiştirdiği hacimi belirten dönüm noktası gösterilmiştir.

Şimdi 40 mL 0,1 M HCl çözeltisi içeren bir erlene, bürette bulunan 0,1 M NaOH çözeltisinin eklendiğini düşünelim. NaOH eklenmesinden önce HCl çözeltisinin pH değerini hesaplayalım.
pH =-log [H+]
pH =-log0,1
pH = 1
NaOH çözeltisi eklendiğinde çözelti pH’si önce yavaş artar. Eşdeğerlik noktası yakınında pH değeri keskin bir şekilde artmaya başlar. Bir kuvvetli asit-kuvvetli baz titrasyonunda eşdeğerlik noktasında hem H+ iyonu derişimi hem de OH- iyonu derişimi çok küçüktür. Bu nedenle çok az baz eklense bile çözeltideki OH- iyonu derişimi ve pH değeri büyük ölçüde artar. Eşdeğerlik noktasından sonra pH artışı yine

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

11. Sınıf SDR Dikey Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 255 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!