![](/wp-content/uploads/2022/11/soru-sor-uygulama.gif)
11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 166
![](/wp-content/uploads/2024/08/11-sinif-kimya-ders-kitabi-cevaplari-sdr-dikey-yayinlari-sayfa-166.jpeg)
![](/wp-content/uploads/2022/10/youtube-uygulama.gif)
“11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 166 SDR Dikey Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 166
Tepkimeye göre bir mol propan yandığında 2219,8 kJ ısı açığa çıkmaktadır. Bu durumda C3H8 gazının molar yanma entalpisi -2219,8 kJ’dür.
Nötralleşme Entalpisi
Asitlerin ve bazların sulu çözeltileri arasında gerçekleşen nötrleşme tepkimelerinde meydana gelen entalpi değişimi nötralleşme entalpisi olarak adlandırılır. Asit-baz tepkimeleri sırasında sistemden çevreye ısı verilir. Başka bir deyişle nötralleşme tepkimeleri ekzotermiktir.
Kuvvetli bir asit olan hidroklorik asidin (HCl) sulu çözeltisi ile kuvvetli bir baz olan sodyum hidroksidin (NaOH) sulu çözeltisi arasında gerçekleşen nötral- leşme tepkimesinin denklemi aşağıdaki gibidir.
11.4.2.2. Entalpi Diyagramları
Önceki bölümde öğrendiğiniz gibi bütün kimyasal ve fiziksel olaylarda ısı değişimi gerçekleşir. Bu olaylar ısı değişimlerine göre endotermik (ısı alan) ve ekzotermik (ısı veren) olmak üzere ikiye ayrılır.
Bir işlemde meydana gelen entalpi değişimlerinin (AH°) diyagram şeklinde gösterilmiş biçimine entalpi diyagramı denir.
Şimdi de endotermik ve ekzotermik tepkimelere ait entalpi diyagramlarını çizelim. Entalpinin mutlak değeri ölçülemediğinden diyagramda entalpi eksenine sayısal değerler yazamayız. Endotermik bir tepkimede ürünlerin entalpisi, girenlerin entalpisinden büyüktür yani tepkime sırasında entalpi artar (A Ho > 0, Grafik 4.1). Ekzotermik tepkimede ise ürünlerin entalpisi, girenlerin entalpisinden daha küçüktür yani tepkime sırasında entalpi azalır (A Ho < 0, Grafik 4.2).
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
11. Sınıf SDR Dikey Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 166 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.