“11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 269 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 269


Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.
22. Denge tepkimeleri ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Denge tepkimeleri tersinir tepkimelerdir ve çift yönlü ok ile gösterilir. B) Denge tepkimeleri sabit sıcaklıkta gerçekleşir. C) Denge anında tüm maddelerin derişimleri sabit olur. D) Denge anında ileri ve geri tepkime hızı eşitlenir. E) Dengede maksimum düzensizlik ve minimum enerji aynı yöndedir.
  • Cevap: E

23. N2(g) + 3F2(g) ↔ 2NF3(g) AH < 0 denge tepkimesinde toplam molekül sayısını aşağıdakilerden hangisi artırmaz? A) N2 gazının basıncını düşürmek B) Sıcaklığı yükseltmek C) Hacmi büyütmek D) Katalizör kullanmak E) NF3 gazının basıncını yükseltmek
  • Cevap: D

24. NO(g) + NO2(g) ↔ N2O3(g) tepkimesinde derişim türünden denge sabiti ile kısmi basınçlar cinsinden denge sabiti arasındaki ilişkiyi gösteren bağıntı aşağıdakilerden hangisidir? A) Kp = Kc(RT)1 B) Kp = Kc(RT)3 C) Kc = Kp(RT) D) Kc = Kp(RT)-1 E) Kc = Kp(RT)2
  • Cevap: C

25. HNO2(suda) + 2H2O(suda) ↔ 2H3O+ (suda) + NO-2(suda) tepkimesi ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? A) Nitroz asidin (HNO2) konjuge bazı NO2- tir. B) Asit-baz tepkimesidir. C) HNO2 ve NO2- konjuge asit-baz çiftidir. D) HNO2 proton alıcıdır. E) Nitritin (NO2) eşleniği HNO2 tir.
  • Cevap: D

26. Oda sıcaklığındaki 0,01 M’lık NaOH çözeltisi ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır? A) pH değeri 12’dir. B) %100 iyonlaşır. C) OH- iyon derişimi 10-1 dir. D) H3O+ iyon derişimi 10-12 dir. E) Kuvvetli bazdır.
  • Cevap: C

27. HCN(suda) + H2O(suda) ↔ H3O+(suda) + CN-(suda) tepkimesi ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır? A) H3O+ proton verdiği için suyun (H2O) konjuge bazıdır. B) HCN, su ile tepkimeye giren zayıf asittir. C) CN-, proton aldığı için HCN asidinin konjuge bazıdır. D) Denge tepkimesi olduğu için çift yönlü ok ile gösterilir. E) HCN/CN- konjuge asit/baz çiftidir.
  • Cevap: A

28-29. soruları aşağıdaki metinden yararlanarak cevaplayınız. Hemoglobin, kanda oksijen ve karbon monoksit taşımaktadır. Vücut sıcaklığında gerçekleşen HbO2(suda) + CO(suda) ↔ HbCO(suda) + O2(suda) tepkimesine göre karbon monoksit, oksijen taşıyan hemoglobindeki oksijenle yer değiştirir.
28. Aşağıdaki tepkimelerden yararlanarak metinde verilen tepkimenin denge sabiti değerini bulunuz. Hb(suda) + O2(suda)↔HbO2(suda) Kc = 1,8 Hb(suda) + CO(suda) ↔ HbCO(suda) Kc = 306
  • Cevap: Kc = 170

29. Tepkimenin denge sabitini değiştirmek için ne yapılabilir?
  • Cevap: Sıcaklığı değiştirmek gerekir.

11. Sınıf Meb Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 269 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.