11. Sınıf Fizik Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 71
“11. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 71 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
11. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 71
Soru: 7) Gözlemlerinizden ve somlara verdiğiniz cevaplardan yola çıkarak aşağıdaki tabloyu uygun verilerle doldurunuz.
- Cevap:

Soru: 8) Tablodaki verileri kullanarak sürtünme kuvveti-uygulanan kuvvet grafiğini çiziniz.
- Cevap:

Soru: 9) Simülasyonda 50 kg kütleli sandığın üzerine ekranın sağ alt köşesinde yer alan 40 kg kütleli çocuk figürünü koyunuz.
- Cevap: Çocuk sandığın üzerine konulduğunda toplam kütle 50 + 40 = 90 kg olur.
Soru: 10) Uyguladığınız kuvvetin büyüklüğünü yavaş yavaş artırarak sandığı hareket etmeye zorlayınız.
- Cevap: Uygulanan kuvvet 225 N’ı aştığında sandık hareket etmeye başlar.
Soru: 11) Statik sürtünme kuvvetinin maksimum değerini ve kinetik sürtünme kuvvetinin büyüklüğünü belirleyiniz.
- Cevap:Statik sürtünme kuvvetinin maksimum değeri 225 N, kinetik sürtünme kuvvetinin büyüklüğü yaklaşık 169 N’dır.
Soru: 12) Gözlemlerinizden hareketle aşağıdaki tabloyu doldurunuz.
- Cevap:

Soru: 13) Simülasyonda 50 kg kütleli sandığın üzerinden çocuğu alarak onun yerine ekranın sol alt köşesinde yer alan 50 kg kütleli diğer sandığı koyunuz.
- Cevap: İki sandık üst üste konulduğunda toplam kütle 100 kg olur.
Soru: 14) Uyguladığınız kuvvetin büyüklüğünü yavaş yavaş artırarak sandıkları hareket etmeye zorlayınız.
- Cevap: Uygulanan kuvvet 250 N’ı aştığında sandıklar hareket etmeye başlar.
Soru: 15) Statik sürtünme kuvvetinin maksimum değerini ve kinetik sürtünme kuvvetinin büyüklüğünü belirleyiniz.
- Cevap: Statik sürtünme kuvvetinin maksimum değeri 250 N, kinetik sürtünme kuvvetinin büyüklüğü 187,5 N (yaklaşık 188 N) olur.
Soru: 16) Gözlemlerinizden hareketle aşağıdaki tabloyu doldurunuz.
- Cevap:

Soru: 17) Simülasyonda 50 kg kütleli sandığın üzerinden diğer sandığı alarak ekranın sağ alt köşesinde yer alan 80 kg kütleli adam figürünü sandığın üzerine koyunuz.
- Cevap: Adam sandığın üzerine konulduğunda toplam kütle 130 kg olur.
Soru: 18) Uyguladığınız kuvvetin büyüklüğünü yavaş yavaş artırarak sandığı hareket etmeye zorlayınız.
- Cevap: Uygulanan kuvvet 325 N’ı aştığında sandık hareket etmeye başlar.
Soru: 19) Statik sürtünme kuvvetinin maksimum değerini ve kinetik sürtünme kuvvetinin büyüklüğünü belirleyiniz.
- Cevap: Statik sürtünme kuvvetinin maksimum değeri 325 N, kinetik sürtünme kuvvetinin büyüklüğü 243,75 N (yaklaşık 244 N) olur.
11. Sınıf Meb Yayınları Fizik Ders Kitabı Sayfa 71 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.