Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Fizik Ata Yayınları

11. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 32

“11. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 32 Ata Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 32

Günlük yaşamımızdaki hareketler yalnızca aynı doğrultulu hareketler değildir. Özellikle büyükşehirlerde Görsel 1.2.5’teki gibi kesişen birçok kavşak görürüz. Bu kavşaklarda hareket eden taşıtların birbirlerine göre bağıl hızlarını bulmak oldukça karmaşıktır. Biz yalnızca birbirine dik doğrultuda hareket eden taşıtların bağıl hızlarını inceleyeceğiz. Görsel 1.2.6’daki K ve L araçlarında bulunan sürücüler birbirlerinin hareketini gerçek yön ve hızda algılayamazlar. Algıladıkları hız, bağıl hızlarıdır. Bu araçların birbirine göre bağıl hızları bulunurken K aracının sürücüsü gözlemci ise K aracının hız vektörü ters çevrilir ve uç uca ekleme yöntemine göre bileşke vektör olan bağıl hız vektörü çizilir (Görsel 1.2.7.a). K ve L araçlarının hız büyüklükleri eşit alındığında K aracındaki gözlemci L aracını kuzeybatı yönünde gidiyor görür.
b) İki Boyutta Hareket
L aracının sürücüsü gözlemci ise L aracının hız vektörü ters çevrilir ve uç uca ekleme yöntemine göre bileşke vektör olan bağıl hız vektörü çizilir (Görsel 1.2.7.b). L aracındaki gözlemci K aracını güneydoğu yönünde gidiyor görür.
^b = ^K + ^J
Her iki aracın hız vektörleri birbirine dik olduğundan bağıl hızın büyüklüğü Pisagor bağıntısı ile hesaplanabilir. Buna göre
Kİ2 = İM2 + Kİ2 olur.

K ve L araçları Görsel 1.2.8’deki hızlarla hareket etmektedir. Her iki aracın birbirine göre bağıl hızlarının büyüklüğünü bulunuz.

L aracının sürücüsü gözlemci ise L aracının hız vektörü ters çevrilir ve uç uca ekleme yöntemine göre bileşke vektör olan bağıl hız vektörü çizilir (Görsel 1.2.9).
L aracındaki sürücü K aracını güney ile doğu arasında gidiyor gibi görür.
Bağıl hızın büyüklüğü,
l^bl2 = İ^Kİ2 + i\i2
|”vb l2 = 402 + 302 IvJjl2 = 1600 + 900
I vbl2 = 2500

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

11. Sınıf Ata Yayınları Fizik Ders Kitabı Sayfa 32 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!