
11. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 201


“11. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 201 Ata Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
11. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 201
Sabit makara, merkezi etrafında dönerken yükselme ve alçalma gibi hareketleri yapamaz. Sabit makaralarda, kuvvet diyagramı Görsel 1.9.52’deki gibi çizilirse 1. tür kaldıraç gibi düşünülebileceği görülür. O noktasına göre kuvvetlerin torku hesaplanırsa bulunur. Yani kuvvetten kazanç olmaz. Sabit makara, kuvvetin yönünü değiştirme olanağı sağlar. Kuvvetin büyüklüğü ipin çekilme yönüne ve makaranın ağırlığına bağlı değildir. Kuvvet uygulanan ip, ne kadar çekilirse P yükü de o kadar yükselir.
Görsel 1.9.53’te görüldüğü gibi merkezine asılmış olan yükle birlikte hareket eden makaraya hareketli makara denir. Hareketli makara, ip etrafında dönerek yükle birlikte yükselir veya alçalır.
Hareketli makaralarda, kuvvet diyagramı Görsel 1.9.54’teki gibi çizilirse 3. tür kaldıraç gibi düşünülebileceği görülür. Desteğe göre kuvvetlerin torku hesaplanırsa
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
11. Sınıf Ata Yayınları Fizik Ders Kitabı Sayfa 201 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.