“11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Fen Lisesi Sayfa 410 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. 11. Sınıf Fen Lisesi Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 410 72. Aşağıda tepkime denklemleri verilen maddelerin aynı sıcaklıkta eşit der
“11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Fen Lisesi Sayfa 410 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
11. Sınıf Fen Lisesi Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 410
72. Aşağıda tepkime denklemleri verilen maddelerin aynı sıcaklıkta eşit derişimli sulu çözeltilerinden hangisinin pH değeri en yüksektir?
A) HI(suda) → H+(suda) + I"(suda)
B) HCN(suda) → H+(suda) + CN"(suda)
C) CH3COOH(suda) → CH3COOİsuda) + H+(suda)
D) CH3NH2(suda) + H2O(s) → CH3NH3+(suda)+OhT(suda)
E) KOH(suda) → K+(suda) + OH"(suda)
Cevap: E
73. Aynı sıcaklıkta derişimleri ve hacimleri eşit kuvvetli asit olan HCl ve zayıf asit olan HF çözeltileri için
I. pH değerleri
II. İyonlaşma yüzdeleri
III. Çözünmüş HCl ve HF mol sayıları
yargılarından hangileri eşit değildir?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) I ve II
E) I, II ve III
Cevap: D
74. 25 oC’de pOH = 12 olan 200 mL HBr çözeltisinde kaç mol H+ iyonu vardır?
A) 0,002
B) 0,01
C) 10-12
D) 5.10-12
E) 0,001
Cevap: A
75. 25 oC’de pH = 1 olan 100 mL asit çözeltisine kaç mL su eklenirse pH değeri 2 olur?
A) 50
B) 100
C) 900
D) 1000
E) 2000
Cevap: C
76. 25 oC’de 1,12 g KOH ile 200 mL çözelti hazırlanıyor. Oluşan çözeltinin pH değeri kaçtır? (KOH:56)
A) 1
B) 2
C) 8
D) 10
E) 13
Cevap: E
77. 4.10-2 M 100 mL HCl çözeltisine 300 mL su eklenince çözeltinin pH değeri kaç olur?
A) 1
B) 2
C) 3
D) 10
E) 12
Cevap: B
78. 0,2 M’lık 100 mL CH3COOH çözeltisinde H+ iyonu mol sayısı 2.10-4 olduğuna göre asetik asitin Ka değeri kaçtır?
A) 2.10-7
B) 2.10-5
C) 2.10-3
D) 10-3
E) 10-1
Cevap: B
79. CH3COOH’in sulu çözeltisine su eklendiğinde
I. CH3COOH’ın derişimi
II. OH- iyon derişimi
III. CH3COO- iyon derişimi
IV. İyonlaşma yüzdesi
değerlerinden hangileri artar? (CH3COOH için Ka = 2.10"5)
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) II ve IV
D) I, II ve IV
E) II, III ve IV
Cevap: C
80. 25 oC’de 0,4 M YOH bazının %0,2’si iyonlaştığına göre bu zayıf bazın Kb değeri kaçtır?
A) 1,6.10-6
B) 3,2.10-6
C) 1,6.10-6
D) 3,2.10-8
E) 8.10-8
Cevap: A
81.
I. 1 mol 100 mL CH3COOH ile 0,5 mol 100 mL NaOH
II. 1 mol 400 mL HCl ile 1 mol 100 mL NaOH
III. 2 mol 200 mL NH3 ile 1 mol 100 mL HCl
Yukarıdaki çözeltilerin hangileri tampon çözelti oluşturur?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) I ve II
E) I ve III
Cevap: E
11. Sınıf Fen Lisesi Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 410 Meb Yayınlarıile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok