Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Fen Lisesi Kimya

11. Sınıf Fen Lisesi Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 353

“11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Fen Lisesi Sayfa 353 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Fen Lisesi Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 353

Genel olarak zayıf asit ve zayıf baz sırasıyla HA ve BOH ile gösterilirse sudaki iyonlaşma dengeleri ve denge sabitleri aşağıdaki gibi ifade edilir.
Bir değerli zayıf asit HA ise suda iyonlaşma dengesi HA(suda) + H2O(s) H3O+(suda) + Aksuda) şeklinde yazılır.
Ya da basitçe aşağıdaki gibi yazılır.
HA(suda) ^ H+(suda) + Aksuda)
Bir zayıf asit için iyonlaşma denge ifadesi şeklinde yazılır.

Zayıf bir asidin iyonlaşma denge sabiti “Ka” ile gösterilir. Belirli bir sıcaklıkta, HA asidinin kuvveti nicel olarak Ka’nin büyüklüğü ile ölçülür. Ka büyüdükçe asidin kuvveti artar. HA asidinin iyonlaşma yüzdesi ne kadar büyükse [H3O+] ve [A-] iyon derişim değerleri büyük olacağından Ka değeri de büyük olur. Sadece zayıf asitler için Ka değerlerinden bahsedilir. Bazı zayıf asitlerin 25 oC’deki iyonlaşma sabitleri Tablo 6.6’da verilmiştir.

Tablo 6.6’da çok sayıda zayıf asit ve onların 25 oC’deki Ka değerleri gösterilmiştir. Bu asitlerin tümü zayıf asit olmasına karşın kuvvetleri arasında büyük farklılıklar vardır. Örneğin HF için Ka (7,1.1ü-4) değeri, HCN için Ka (4,9.1ü-10) değerinin yaklaşık 1,5 milyon katıdır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

11. Sınıf Fen Lisesi Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 353 Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!