11. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 194
“11. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 194 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
11. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 194
Soru: 9-11. soruları aşağıda yerilen senaryo çalışmasına göre yanıtlayınız. Sahneleri okuyup sorulara yerdiğiniz yanıtlardan hareketle 4. sahneyi kendiniz kurgulayınız.
Çetin: Yeni bir video programı indirdim ama lisansını almadım. Genel ağda ücretsiz-izinsiz kullanımını buldum. Banu: Korsan yazılım indirmişsin, farkmdasm değil mi? Bunun hak ihlali olduğunu biliyor olmalısın. Yazılımı geliştirenlerin emeğini görmezden geliyorsun.Çetin: Olabilir ama sanırım büyük bir sorun değil. Herkes bunu yapıyor. Sonuçta ihtiyacımı karşılıyorum.Banu: Üretici firmalar lisans güncellemeleri, güvenlik yazılımları gibi durumlara ciddi kaynak ayırıyor. Yazılım korsanlığı, bu firmaların ekonomik zarar görmesine neden oluyor. Sen de buna bir şekilde karışmış oluyorsun.
Çetin: Bunlar büyük şirketler, benim korsan kullanmamdan etkilenmezler ki.Banu: Yaptığın zarar küçük görülebilir ama milyonlarca kişi aynı şeyi yaptığında kayıplar da devasa olacaktır. Her şeyden önce yaptığın yasal ve etile değildir. Hiç kimse hukukun üstünde değildir. Üstelik yazılımların geliştirilmesi için kaynak ayırma sorunu yaşanacak ve bundan kullanıcılar da etkilenecektir.Çetin: Hukuk, insanlar arası ilişkilerle oluşuyor. Topluluklar arası hukuk kuralları farklılaşabiliyor. Bunlar bir yana aslında bedava kullanmak bana cazip geliyor. Ancak programı kullanırken virüs gibi sorunlar yaşıyorum.
Banu: Aynen. Bu da işin güvenlik boyutuyla ilgilidir. Korsan yazılımlar bilgisayara virüs verir. Daha da önemlisi kişisel bilgilerin çalınmasına neden olur.Çetin: Anladım. Korsan yazılımlar güvenlik, hukuk ve etik açıdan sorun yaratıyor.Banu: Açık kaynaklı yazılımları kullanabilirsin. Bunlar tamamen yasal. Korsan kullanmak zorunda değilsin. Çetin: Bu benim için daha güvenli bir yol sanırım.Banu: Tabii ki! Şunu da unutmamak gerekir. Fikir haklarını korumak hepimizin yararınadır.
- Cevap:
Soru: 9) Diyalogda hukuk sorunlarından hangisi tartışılmaktadır?
- Cevap:
11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 194 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.