

11. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 92

“11. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 92 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
11. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 92
Soru: Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere verilen sözcüklerden doğru olanları yazınız.
“Firdevs, ihsan, ilim, irşat, İslam, mukatele, riya, tebliğ, vahiy”
- Cevap:
1. İyilik etme, güzel davranma anlamına gelen ihsan kişinin Allah’ı (cc) görüyormuşçasına ibadetlerini yerine getirmesidir.
2. İhlas erdeminin zıddı olan riya ibadet ve güzel davranışları diğer insanlara gösteriş olsun diye yapmaktır.
3. Cihat kavramı, ayetlerin bir kısmında çarpışma anlamına gelen mukatele kavramıyla ilişkilendirilerek kullanılmıştır.
4. Kur’an-ı Kerim’de geçen kavramları tanımak İslam inancını doğru anlamak için bir gerekliliktir.
5. Allah’ın (cc) sözleriyle O’nun ilim ve hikmeti kastedilir.
Soru: A sütunundaki tanım cümlelerinin önündeki yay ayracın içine, B sütununda o tanıma karşılık gelen kavramın harfini yazarak eşleştiriniz.
- Cevap:
Soru: Aşağıdaki soruların cevaplarını altlarındaki boşluklara yazınız.
- Cevap:
Soru: Kur’an-ı Kerim’de hidayet kavramı hangi anlamlarda kullanılmaktadır?
- Cevap: İnsanların Allah (cc) tarafından verilen akıl, düşünme, öğrenme, hatırlama gibi özellikleri kullanarak doğru yolu bulmasına hidayet denir. Hidayet kavramı aynı zamanda Allah’ın (cc) insanlara doğru yolu göstermesi, günahkâr bir kişinin günahlarını terk etmesi ya da Müslüman olmayan bir kişinin İslam dinine girmesi anlamında da kullanılmaktadır.
Soru: İslam’a göre insanın Allah (cc) katındaki değeri ile takva erdemi arasında nasıl bir ilişki vardır?
- Cevap: Allah (cc) katında insanın değerini belirleyen en temel unsur takvadır. İslam dinine göre ırk, ekonomik durum, vb. birçok özellik insanın değerini belirlemek için bir ölçüt değildir. Hz. Muhammed’in (sav) bu konuyla ilgili “Allah, cahiliye gururunu ve atalarla övünme âdetini ortadan kaldırmıştır. Takva sahibi mümin ve bedbaht günahkâr (ayrımı vardır)…” (Tirmizi, Menakıp, 74.) hadisi insanı değerlendirmede takvanın belirleyiciliğini gösterir niteliktedir. Nahl suresi 128. ayette de “Şüphesiz Allah, kendisine karşı gelmekten sakınanlar ve iyilik yapanlarla beraberdir.” buyrularak takvanın insanı değerli kıldığına işaret edilmektedir.
11. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 92 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum