Evvel Cevap
11. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 71
11. Sınıf Din Kültürü Meb Yayınları
11. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 71

“11. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 71 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 71

Soru: Aşağıdaki şemada hadislerle ilgili bilgiler verilmiştir. Ancak verilen bilgilerden biri hatalıdır. Buna göre hatalı bilgiyi düzeltmek için yapılması gereken aşağıdakilerden hangisidir?

A) 1 numaralı cümlede “sözlü” kelimesi yerine “yazılı” kelimesi getirilmelidir.
B) 2 numaralı cümlede “hicri ikinci asırdan itibaren” ifadesi “ilk vahiyden itibaren” ifadesiyle değiştirilmelidir.
C) 3 numaralı cümlede “Hadis uyduran kişi ve gruplara duyulan ihtiyaç” ifadesi yerine “hadis uyduran kişi ve grupların varlığı” ifadesi getirilmelidir.
D) 4 numaralı cümlede “Kütübisitte” ifadesi yerine “Kütübitisa” ifadesi getirilmelidir.
E) 5 numaralı cümlede “Darimi’nin es-Sünen” ifadesi yerine “Müslim’in es-Sünen” ifadesi getirilmelidir.

  • Cevap: C

Soru: I. Mevlit
II. Cenkname
III. Hilyeişerif
IV. Naat
Numaralandırılmış ifadelerden hangileri Hz. Peygamber ve Ehlibeyt sevgisinin kültürümüzde karşılaşılan örneklerindendir?

A) I ve II
B) I ve III
C) II ve IV
D) III ve IV
E) I, II, III ve IV

  • Cevap: E

11. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 71 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
Benzer İçerikler

Yeni Yorum