Evvel Cevap
11. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 46
11. Sınıf Din Kültürü Meb Yayınları
11. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 46

“11. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 46 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 46

Doğruluk (sıdk), sözün hem kalpte olana hem de haber verilen şeye, yani gerçeğe uygun olmasıdır. Sıddık ise sözünde ve inancında doğru olan ve pratikte de doğruluğunu ispatlayan kimse anlamına gelir.

İslam ahlakının temel taşını doğruluk oluşturur. Hz. Muhammed (sav) her şart ve durumda doğruluktan yana tavır alarak daima ahlakın gerektirdiği güzellikte davranmıştır. Onun hayatı Allah (cc) ile ihlas temelinde kurulan ilişkiye dayanır. Doğruluk, onun kalp, söz ve davranışlarında bir bütün olarak gerçekleşerek âdeta şahsında vücut bulmuştur. Hz. Peygamber, doğru olmadan iyi bir insan olmanın ve ahlaka uygun bir hayat yaşamanın mümkün olmadığını göstermiştir.

Merhamet, Allah’ın (cc) mahlukata yönelik lütuf ve ihsanını ifade eder. Aynı zamanda insanları, bütün yaratılmışların sıkıntıları karşısında duyarlı olmaya ve yardım etmeye sevk eden acıma duygusunu belirtir.
Allah’ın (cc) öne çıkan sıfatlarından biri olan merhamet, Hz. Muhammed’in (sav) davranışlarına yansıyarak onun insanlarla ilişkilerini şekillendiren temel değerlerden biri olmuştur. O, kendisine büyük kötülükler yapan düşmanları dâhil herkese merhametle davranarak en güzel örnekliği sergilemiştir. Hz. Peygamber insan onuruna sahip olmanın kalpteki merhamet duygusunu korumaya bağlı olduğunu göstermiştir

Adalet, Allah’ın (cc) isteği ve rızası doğrultusunda hareket etme, bir işi yerli yerine koyma ve aşırılıktan uzaklaşıp herkese hakkını vermektir.

İslam dini adaletin tecelli etmesini amaçlar. Hz. Muhammed (sav), hayatın her alanında adaleti merkeze koyarak hareket ederdi. O, davranışlarıyla Allah’ın (cc) mutlak adaletinin insan eliyle gerçekleşebileceğini göstermiştir. Hz. Peygamber insanlarla ilişkilerinde etki altında kalmadan daima adaletle muamele etmiş ve haktan yana asla taviz vermemiştir. Bütün hayatı adaletin gerçekleşmesi için çaba harcamakla geçmiştir.

Sabır, zor durumlar karşısında dünya ve ahiret faydalarını düşünerek insanın kalbinde yer tutan sükûnet ve dayanma kuvvetidir. Aynı zamanda Allah’a (cc) sığınıp güvenerek bela ve felaketlere karşı koymaktır.

Hz. Muhammed’in (sav) hayatı tam da sabrın ve cesaretin zafere dönüşmesinin bir göstergesidir. O, her şeyden önce Allah’ın (cc) hakkıyla tanınmadığı ve kötülüklerin yaygın olduğu bir toplumda ahlaki anlamda temiz kalmayı başarmıştır. Peygamber seçildikten sonra da pek çok sıkıntıya maruz kalan Hz. Muhammed (sav), kendisine tabi olan insanlarla birlikte maddi manevi büyük zorluklar yaşamıştır. Hz. Peygamber inkâr edenler tarafından alaya alınmış, sevdiklerini kaybetmiş ve yurdundan kovularak öldürülmeye çalışılmıştır. Ancak o, herkesi karşısına almak pahasına iftira ve hakaretlere aldırış etmeden hak yolda mücadelesini sürdürmüştür.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

11. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 46 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
Benzer İçerikler

Yeni Yorum