

11. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 40

“11. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 40 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
11. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 40
Soru: Aşağıdaki soruların doğru cevabını işaretleyiniz.
- Cevap:
Soru: 18) Aşağıdaki ayetlerden hangisi insanın yaratılış amacı ile ilişkili değildir?
A) “Ben cinleri ve insanları ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.” (Zariyat suresi, 56. ayet.)
B) “Hanginizin davranışça daha iyi olduğunu denemek için ölümü ve hayatı yaratan O’dur.” (Mülk suresi, 2. ayet.)
C) “İnsan, kendisinin başıboş bırakılacağını mı sanır?” (Kıyamet suresi, 36. ayet.)
D) “Göğü, yeri ve ikisi arasındakileri boş yere yaratmadık. Bu, inkâr edenlerin zannıdır…”(Sad suresi, 27. ayet.)
E) “Onlar namazı kılar, zekâtı verir ve ahirete de kesin bir şekilde inanırlar.” (Neml suresi, 3. ayet.)
- Cevap: E
Soru: 19) Ahiret inancının insana kazandırdıklarıyla ilgili
I. İnsanın adalete olan inancını zayıflatır.
II. Kişinin hayatına anlam katar.
III. İnsanı iyilik yapmaya yönlendirir.
IV. İnsana sorumluluk bilinci kazandırır.
V. İnsanın dünyaya önem vermesini sağlar.
ifadelerinden hangileri doğrudur?
A) Yalnız IV
B) I ve II
C) III ve V
D) II, III ve IV
E) I, III, IV ve V
- Cevap: D
Soru: 20) “Kim (yalnız) dünya hayatı ve onun ziynetini istiyorsa orada onlara işlerinin karşılığını eksiksiz veririz, orada onlar hiçbir zarara uğratılmazlar. Onlar, ahirette paylarına ateşten başka bir şey düşmeyen kimselerdir. Dünyada ürettikleri boşa gitmiştir, yapıp ettikleri de geçersizdir.” (Hud suresi, 15-16. ayetler.)
Bu ayete göre
I. Dünya hayatıyla yetinenler ahirette hüsrana uğrayacaktır.
II. Dünya hayatının hayrını isteyerek bu doğrultuda çaba harcamak yanlıştır.
III. Ahiret hayatına hazırlananlar dünyanın nimetlerinden mahrum kalacaktır.
ifadelerinden hangilerine ulaşılabilir?
A) Yalnız I
B) I ve II
C) I ve III
D) II ve III
E) I, II ve III
- Cevap: A
11. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 40 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum