“11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 206 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 206


Soru: Aşağıdaki numaralandırılmış kutucuklarda İlk uygarlıklara ait çeşitli özellikler ile ilgili bilgiler ve uygarlıkların adları verilmiştir. 1-8. soruları aşağıda verilen kutucuklardaki numaraları kullanarak cevaplayınız. (Aynı kutucuğu birden fazla soru için kullanabilirsiniz.)
Soru: 1) İlk uygarlıklar ve bu uygarlıkların kuruldukları yerler nerelerdir?
  • Cevap: (2 ve 11) (3, 9 ve 14) (7, 12 ve 4) (20, 25 ve 5) (18 ve 15) (19 ve 30) (26)

Soru: 2) Yazıyı bularak tarihî çağların başlamasına öncülük eden uygarlık hangisidir?
  • Cevap: (29)

Soru: 3) Mısır uygarlığının diğer uygarlıklardan büyük oranda izole olarak yaşamasının nedeni nedir?
  • Cevap: (21)

Soru: 4) Maya uygarlığı en çok hangi alanlarda gelişme göstermiştir?
  • Cevap: (22)

Soru: 5) Çin uygarlığının buluşları hangileridir?
  • Cevap: (23, 27, 28 ve 31)

Soru: 6) Mezopotamya medeniyetindeki eserlerin günümüze kadar ulaşamamasının sebebi nedir?
  • Cevap: (32)

Soru: 7) Akdeniz uygarlıkları hangi alanlarda gelişme göstermişlerdir?
  • Cevap: (13 ve 16)

Soru: 8) Mezopotamya'da kurulan uygarlıklar hangileridir?
  • Cevap: (17, 24 ve 29)

11. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 206 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.