Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Coğrafya Yıldırım Yayınları

11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Yıldırım Yayınları Sayfa 105

“11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 105 Yıldırım Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Yıldırım Yayınları Sayfa 105

Türkiye’de yetiştirilen endüstri bitkilerinin başlıcaları pamuk, tütün, şeker pancarı, çay, ayçiçeği, haşhaş, kenevir, anason ve zeytindir. Tütün, haşhaş ve kenevir üretim miktarı ilgili devlet kurumları tarafından belirlenir.
Pamuk bitkisi (Fotoğraf 2.58), gelişme dönemi boyunca yüksek sıcaklığa ihtiyaç duyar.

Güneş ışığı, pamuğun erken gelişmesini ve çiçeklenmesini sağlar. Büyüme döneminde yağış yetersiz ise sulamayla yetiştirilen pamuğun olgunlaşma döneminin kurak olması gerekir. Şanlıurfa, Türkiye pamuk üretiminde ilk sırada yer almaktadır. Üretim miktarı bakımından bu ili Diyarbakır, Aydın, Hatay, İzmir ve Adana izler (Harita 2.9). Mikroklima özelliğinden dolayı Iğdır Ovası’nda da pamuk yetişebilmektedir.

Tütün (Fotoğraf 2.59), farklı coğrafi koşullara uyum gösterebilen bir ürün olduğu için geniş bir yetişme alanına sahiptir. Tütünün yetişme dönemi boyunca ihtiyaç duyduğu ortalama sıcaklık 26 °C-27°C’tur. Bu ürünün ışık isteği fazladır ve sıcaklık arttıkça kalitesi artmaktadır. Büyüme dönemi yağışlı, olgunlaşma dönemi kurak olan yerlerde daha iyi gelişmektedir. Ege’nin kıyı kesimi, Orta Karadeniz ile Türkiye’nin doğu ve güneydoğusu başlıca tütün üretim alanlarıdır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

11. Sınıf Yıldırım Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 105 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!