10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Meb Sayfa 279
“10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 279 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 279
Soru: 5) Yola çıktığımız zaman etrafta hafif bir sis vardı. Çongara’yı geçtikten sonra bu sis arttı. Adeta kalın bir yağmur bulutu içine girdik ve etrafı değil, gittiğimiz yolu göremez olduk. Zaten akşama iki saat kalmış olduğu için yolun genişçe bir yerini bulup otomobili geri çevirmekten başka yapılacak iş kalmıyordu. Bu esnada gözüme bir köy kahvesi ilişti. Etrafını kuşatan sarmaşıkların kurumuş kızıl yaprakları hâlâ dökülmemiş viran bir yapı… Yukarıdaki parçada betimlenen mekânı hayalinizde canlandırınız. Hayalinizde canlandırdığınız mekânı kendi cümlelerinizle ifade ediniz.
- Cevap:
Soru: 6) Okuduğunuz metin için fotoğraf çekmeniz veya karikatür çizmeniz istenseydi tercihiniz hangi bölümde anlatılanlara yönelik olurdu? Niçin?
- Cevap:
Soru: 7) Aşağıdaki tabloda verilen unsurlara metinden örnekler bulunuz. Bu unsurların metnin anlatımına katkısını yazınız.
- Cevap:
Soru: 8) Yazarın, metinde anılarına yer vermesinin metne katkısını açıklayınız.
- Cevap:
Soru: 9) Metnin yazıldığı dönemde kahvelerin toplumsal hayattaki yeri hakkında çıkarımlarda bulununuz. Çıkarımlarınızı dönemin gerçekliği bağlamında yorumlayınız.
- Cevap:
Soru: 10) Aşağıdaki parçada Türk milletinin hangi özelliği vurgulanmıştır? Açıklayınız.
Biraz sonra kahveye sisten ve vaktin geçtiğinden yollarına devam edemeyen birkaç köylü yolcu gelmişti. Onlar, kerevetlerin üzerine haybelerini yayarak geceyi geçirmeğe hazırlanıyorlardı. İçlerinde son derece fakir kıyafetli, uzun boylu, yanık, zeki yüzlü bir adam vardı ki bütün eşyası küçük bir çıkınla -adına galiba cura denen- bir basit sazdan ibaretti. Bu köylü, misafirin önüne oturdu; sırf onun için hafiffakat çok yanık bir şeyler çalmaya başladı. Bu, onun kendince bir ikramıydı.
- Cevap:
Soru: 11) “Hikâye eskidir. Büyük harp yıllarına ait.” cümlesinde altı çizili kelime grubuyla yazar, hangi tarihî gerçeklikten söz etmiş olabilir? Niçin?
- Cevap:
Soru: 12) Okuduğunuz metinde anlatıcı kimdir? Açıklayarak yazınız.
- Cevap:
10. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 279 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum