10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Düşler Yayıncılık Sayfa 210
Bu sayfa 2022-2023 eğitim-öğretim yılı içeriğidir.
Kitabın güncel basımı kontrol ediliyor…
“10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 210 Düşler Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Düşler Yayınları Sayfa 210
8. ÜNİTE DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
A. Aşağıdaki cümlelerin bildirdiği yargılar doğruysa yay ayraç içine “D”, yanlışsa “Y” yazınız.
- Cevap:
1. (D) Haber yazılırken hangi tekniğin kullanılacağı genellikle muhabir tarafından belirlenir.2. (D) Gazetenin ya da haber kuruluşunun yayın politikası, haberin içeriği, haberin kaplayacağı alan ya da süre haber yazımında seçilen tekniğin belirlenmesinde etkili olur.3. (Y) Haber kaynakları; resmî ve özel haber kaynakları olmak üzere ikiye ayrılır.4. (Y) 5N 1K unsurlarından “K” konunun karşılığıdır.
B. Aşağıdaki cümlelerde noktalı yerlere uygun kelimeleri yazınız.
- Cevap:
1. Haberin giriş bölümünde olay birkaç cümle ile özetlenir Gelişme bölümünde gerekli ayrıntılar verilir Sonuç bölümünde ise olayın etkisi anlatılır.2. Haber yazıları Güncel olaylarla ilgili olmalı, toplumun büyük bir kesimini ilgilendirmelidir.3. Haber yazısını kaleme alan kişiye muhabir denir.4. Genel ağ haberciliğinin en önemli avantajı haberin çok çabuk güncellenebilmesidir.5. Teknolojinin hızla gelişmesi ile sözlü ve yazılı basın kaynakları içeriklerini genel ağa taşımıştır.
C. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplandırınız.
1. Belli bir zaman ve mekânda gerçekleşmiş olayları, merak duygusunu giderecek düzeyde ayrıntılı ve anlaşılır bir dille aktaran metinlerdir. Bu cümlede tanıtılan tür aşağıdakilerden hangisidir?
A) MektupB) DenemeC) GünlükD) Haber metniE) Gezi yazısı
- Cevap: D
2. Aşağıdakilerden hangisi haberin temel niteliklerinden biri değildir?
A) Belgelere dayanmaB) İnandırıcılıkC) Açık ve anlaşılır olmaD) TarafsızlıkE) Öznel olma
- Cevap: E
3. Yetkili kişilerin açıklamalarına dayanan haberlere....denir. Bu cümlede boş bırakılan yere aşağıdakiler- den hangisi getirilmelidir?
A) Resmî haberB) E-postaC) Özel haberD) Ajans haberiE) Blog
- Cevap: A
4. Aşağıdakilerden hangisi 5N 1K sorularından biri değildir?
A) Ne zaman?B) Nerede?C) Ne?D) Kaçıncı?E) Nasıl?
- Cevap: D
5. Aşağıdakilerden hangisi diğerlerine göre da- haz az haber niteliği taşır?
A) Şiddetli fırtına ve yağmurB) Yurt dışından gelen bir devlet başkanıC) Bir sporcunun Türkiye rekoru kırmasıD) Bir yaşında yürümeye başlayan çocukE) Sağlık alanında bir buluş
- Cevap: D
6. Aşağıdakilerden hangisi ters piramit tekniği ile ilgili değildir?
A) Üst ve alt başlıkların belirlenmesiB) Özetleyici bir giriş yapılmasıC) Ayrıntıların aktarılmasıD) Metinde olayların geçmişine yer verilmesiE) Haber kaynağının açıklanması
- Cevap: E
7. “Haber metninden daha büyük harfli puntolarla dizilen, sıralamada genellikle başlıktan sonra gelen haber.” aşağıdakilerden hangisidir?
A) LejantB) MadalyonC) ManşetD) SpotE) Sürmanşet
- Cevap: D
10. Sınıf Düşler Yayıncılık Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 210 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok