Evvel Cevap
10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Beşgen Yayınları Sayfa 219
10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beşgen Yayınları
10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Beşgen Yayınları Sayfa 219

“10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 219 Beşgen Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Beşgen Yayınları Sayfa 219

Soru: 7) I. Bireysel temalardan uzak durmuşlardır.
II. Gözleme önem vermişlerdir.
III. Kurtuluş mücadelesini anlatmışlardır.
IV. Türkçülük akımından etkilenmişlerdir.
V. Yalın bir dilden uzak durmuşlardır.
Yukarıdaki numaralanmış yargılardan hangisi Millî Edebiyat Dönemi romancıları için söylenemez?

A) I
B) II
C) III
D) IV
E) V

  • Cevap: E

Soru: 8) Seniha, salonun diğer bir köşesinde arkadaşlarından iki genç kızla biraderinin dostlarından iki genç adam ve yeni evlenmiş bir hanımdan bileşik bir grup ortasında büyük halasının torunu Hakkı Celis’in kendisine okuduğu şiirleri dinler görünüyordu. Ta içinden Faik Bey’e kızgındı. Zira bu meclislere parlaklık verebilecek yalnız onun sohbetleri, onun esprileri, onun şakalarıydı. O, bir köşeye çekilir çekilmez oda suyu çekilmiş bir havuza dönüyor ve hiç kimse ne yapacağını bilemiyordu. Seniha’nın ise başkalarının sözlerinden dehşetli bir surette içi sıkılıyordu. Hele halazadesi Celis’in şiirlerine hiç tahammülü yoktu. Bu genç, kendisinden ancak bir iki ay küçük olmasına ve şimdiden birçok şiiri bazı mecmualarda çıkmış olmasına rağmen ona parmakları mürekkep lekeli ve pantolonunun dizleri çıkmış zavallı bir mektep çocuğu gibi görünmekten kurtulamıyordu. Bu parçanın anlatımına yönelik aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

A) İlahi bakış açısı kullanılmıştır.
B) Anlatıcı, üçüncü tekil kişidir.
C) Benzetmelere başvurulmuştur.
D) İç konuşma tekniğinden yararlanılmıştır.
E) İç çözümleme tekniğinden yararlanılmıştır.

  • Cevap: E

Soru: 9) Gerçekten Naim Efendi’nin dramı (I) kimi zaman benliğine dek sarsılsa da sonunda kendi içine kapanmayı seçse de toplumun gelişimine ayak uyduramayışından ya da değişmeye karşı direnmesinden gelmez. Torunlarına duyduğu sevgi onu her şeye boyun eğmeye (II) bütün aykırılıkları kabullenmeye götürür. Konağıyla birlikte parça parça dökülmeye (III) yok olmaya yazgılı bir sınıfın bireyidir o. İşlevi bitmiştir. Yapabileceği tek şey kendini zamanın akışına bırakmaktır. Eskiyle yeni (IV) alaturkalıkla alafrangalık arasında için için tükenip (V) büyük mücadelelerle elde ettiği hayatı elinden gidecektir. Bu parçada numaralı yerlerden hangisine virgül getirilemez?

A) I
B) II
C) III
D) IV
E) V

  • Cevap: E

Soru: 10) (I) Goriot’nun kızlarına karşı olan delicesine bağlılığını, kıskanç, içli sevgisini herkez iyi biliyordu. (II) Rakiplerinden biri, bir gün fiatları kendi kontrolü altına alabilmek için onu pazardan uzaklaştırmak isteyince Delphine’e araba çarptığını söyledi. (III) Goriot sap sarı kesilmişti, hemen fırladı koştu. (IV) Bu yalan, sinirlerini o kadar bozmuştuki günlerce hasta yattı. (V) Adamın omzuna yumruğunu indirmedi ama pek çetin bir durum ortaya çıkınca onu iflas etmek zorunda bırakarak pazardan uzaklaştırdı. Bu parçada numaralanmış cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?

A) I
B) II
C) III
D) IV
E) IV

  • Cevap: E

10. Sınıf Beşgen Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 219 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
Benzer İçerikler

Yeni Yorum