Evvel Cevap
10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Beşgen Yayınları Sayfa 192
10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beşgen Yayınları
10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Beşgen Yayınları Sayfa 192

“10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 192 Beşgen Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Beşgen Yayınları Sayfa 192

Aşağıda okuyacağınız bölümde Bihruz’un, kadını tanımadan ona yazdığı mektubu verebilme telaşı anlatılmıştır.
Bihrıız Bey bu mektubu verebilmek için tam iki ay dolaştı. Bu müddet içinde haftada iki, üç defa uğramadığı gezinti yeri kalmadı. Bir günde dört, beş yerde birden bulunmak için yağız ve kır beygirleri -cuma ve pazar günleri mutlaka kırlara rastgelmek üzere- nöbetleşe koşmuştu. Günleri de şöyle düzenlemişti: Cuma veya pazar saat yedide köşkten çıkarak Fenerbahçe, Haydarpaşa ve Duvardibi’nin her birinde yarımşar saat bulunduktan sonra saat dokuz buçukta halk bahçesine gelip akşama kadar orada eğlenecekti. Cumartesi ve salı yine o saatte köşkten çıkarak doğruca Göksu’ya gidip yarım saat eğlendikten sonra Küçüksu’ya gelip dokuza kadar orda bekleyecek ve dönüşte Havuzbaşı’na da uğrayıp akşam üzeri halk bahçesine yetişecekti. Pazartesi ve perşembe günleri yine her zamanki saatte köşkten çıkıp Çamlıca’ya ve sonra halk bahçesine gidecek; saat dokuza kadar orada dinlenecek; akşam üzeri Duvardibi’ne, ordan Haydarpaşa’ya ve ezana yakın bir zaman da Fenerbahçe’ye gidecekti.
Bihruz Bey’in haftanın her günü postacı gibi böyle oradan oraya dolaşmasındaki amaç, görmeyi çok istediği sarışın hanıma rastlamak ve bu rastlantıdaki amacı ise hazırladığı özür mektubunu vermekti. Ne yazık ki “siyeh-çerde” hiçbir yerde görülemiyor ve o görülemedikçe beyin onu görmek arzusu da şiddetini artırıyordu.
Zavallı mektuba gelince, haftalarce cepte taşınmaktan zarfı yıprandıkça yenileniyor; her gün sabahtan akşamlara kadar beyin ceketinin yan cebinde hapsedilmiş ve ümitsiz kalıyordu.
(…)
Uzunca bir süre Periveş’i göremeyen Bihruz, çok üzülür. Bihruz’un Keşfi adında yalancı arkadaşı ona kadının hastalanıp vefat ettiğini söyler. Bihruz derin bir acıya kapılır. Gününü gün etmeyi alışkanlık hâline getiren Bihruz, yas tutmaya başlar. Bir gün İstanbul Şehzadebaşı’nda Periveş’e rastlayan Bihruz, genç kadını Periveş’in ablası sanır. Ona sevdiği kadının mezarını sorar. Periveş, Bihruz’un bu durumuyla alay eder.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

10. Sınıf Beşgen Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 192 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
Benzer İçerikler

Yeni Yorum