10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 726
10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 726 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 726
tutan ağaç kökleri de çürüyüp gittiğinden humusu seller alır, fırtınalar savunur. Birkaç yıl sonra açma orman yerinden yapılan tarla yozlaşır, kıraçlaşır; bereketi kalmaz. Ormanı açanın eli gene böğründe kalır, ya yeniden orman bozmak yahut da göçebelik etmek zorunda kalır. Ve o güzel yeşil vadiler, zümrüt tepeler, işte karşımızdaki zavallı Gülveren Tepesinin hâline döner.
(…)
Hikmet Birand, Anadolu Manzaraları
1. Okuduğunuz metinde verilen bilgilerin doğru ve geçerli bilgiler olduğunu düşünüyor musunuz? Coğrafya ve biyoloji derslerinizden öğrendiğiniz bilgilere dayanarak görüşlerinizi belirtiniz.
- Cevap: Evet, metinde verilen bilgiler, derslerde öğrendiğimiz bilgilerle örtüşen doğru ve geçerli bilgilerdir. Coğrafya derslerimizde toprak erozyonunun yol açtığı zararları ve erozyonla mücadele için ormanların önemini öğrendik. Biyoloji derslerimizde canlıların ortak yaşam alanlarını ve yaşam döngülerini sürdürebilmeleri için birbirleriyle nasıl uyum içinde yaşadıklarını öğrendik. Cevap yoruma açıktır.
2. Yazarın vermiş olduğu bilgileri kişisel yorumlarıyla birlikte aktarması sizce metne nasıl bir katkı sağlamıştır? Görüşlerinizi yazınız.
- Cevap: Yazarın konuyla ilgili bilgileri kişisel yorumlarını da katarak aktarması, metinde verilmek istenen iletinin daha kolay ve iyi bir şekilde anlaşılmasını sağlamıştır. Yazarın yorumlarının metne anlam zenginliği kattığını, okuyucunun düşünce dünyasını geliştirdiğini ve metni keyifle okunan bir metin hâline dönüştürdüğünü düşünüyorum. Cevap yoruma açıktır.
3. Okuduğunuz metinde verilen bilgilerin gerekçelerini, doğruluğunu, tutarlılığını ve geçerliliğini yaşadığınız bölgenin coğrafyasını göz önünde bulundurarak değerlendiriniz.
- Cevap: Yaşadığım bölgede hiç orman bulunmuyor. Bölgemizin toprağı kıraç ve verimsiz bir topraktır. Her yağmur yağdığında toprak erozyonu gerçekleşmekte ve tarlalarda derin çatlaklar oluşmaktadır. Topraklarımızın verimini artırmak, erozyonla mücadele edebilmek ve bölgemizdeki canlı çeşitliliğini zenginleştirmek için ağaçlandırma çalışmalarının yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu bakımdan metinde yer alan bilgileri doğru, geçerli ve tutarlı bilgiler olarak değerlendiriyorum. Cevap yoruma açıktır.
10. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 726 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.