Evvel Cevap
10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 18
10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik
10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 18

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 18 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 18

1. Namık Kemale göre edebiyattaki düzenleme ihtiyacının nedenleri nelerdir?

  • Cevap: Eski edebiyatın toplumun faydasına yönelik ihtiyaçları karşılamadığını düşünmektedir. Divan edebiyatının sanatlı söyleyişlerinin laf cambazlığı olduğunu, içerik ile şeklin uyuşmadığını, Acem taklitçiliği nedeni ile dilimize bile gerçek anlamda sahip olup onu koruyamadığımızı belirterek dilde düzenleme gerektiğini düşünmektedir.

2- 19. yüzyıl aydını diyar-t küfr ile mülk-i İslam’ı neden sürekli karşılaştırmış olabilir? Açıklayınız.

  • Cevap: Osmanlı Devletindeki Batılılaşma hareketleri ile Batı uygarlığını tanımaya başlayınca aydınlar, İslam ülkelerini ve İslam dışındaki ülkeleri karşılaştırmışlar ve neden perişan olduklarını araştırmaya başlamışlardır. Ülkelerini geliştirebilmek, koşulları düzeltebilmek için karşılaştırarak sorunları tespit edip çözmek telaşı içine girmişlerdir.

3. Tanzimat aydınının Batıyı tanıma meselesindeki aceleciliğinin sebebi nedir?

  • Cevap: Ülkeleri ile Batı uygarlığı arasındaki gelişmişlik farkını görerek bir an önce gelişmek istedikleri için acele etmişlerdir.

4. Ziya Paşanın halk ve divan şiiri hakkındaki görüşlerinin süreç içindeki değişiminin nedenleri neler olabilir?

  • Cevap: Dönemin koşulları değiştikçe ve farklı edebiyat türlerini tanıdıkça Ziya Paşanın divan ve halk şiirine yönelik bakışı değişmiş olabilir.

5. Metin yazılırken konu ile amaç arasında nasıl bir ilişki kurulmuştur? Açıklayınız.

  • Cevap: Metnin konusu, Tanzimat Döneminde ortaya çıkan atmosfer ve bunun aydınlara etkisidir. Amacı ise Tanzimat Döneminde aydınların toplumsal meselelere ve edebiyata bakışlarını tartışmak, farklı açılardan bu özgün dönemi değerlendirmektir. Konu, vermek istediği mesaj gözetilerek belli bir amaç doğrultusunda yazılmıştır.

10. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 18 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
Benzer İçerikler

Yeni Yorum