“10. Sınıf Tarih Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 47” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Tarih Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 47

MOĞOLLAR VE ANADOLU SELÇUKLULARI Yönerge: Moğolların Anadolu'yu istila süreciyle ilgili soruların cevaplarını aşağıdaki kutucuklara yazınız. 1. Anadolu Selçuklularının zayıflaması üzerine Moğolların Anadolu'da ilk işgal ettiği ve halkını kılıçtan geçirdiği şehir.
  • Cevap: Erzurum
2. Kösedağ Savaşı'nda Moğollara karşı savaşan ve Anadolu ittifakında yer alan Anadolu'nun Hristiyan halkı.
  • Cevap: Gürcüler
3. Harzemşahların yıkılma sürecini başlatan ve Anadolu'nun Moğol istilasına uğramasına zemin hazırlayan önemli olaylardan biri.
  • Cevap: Yassıçemen
4. Anadolu'da Moğol istilasına ortam hazırlayan ve Türkmenlerin çıkardığı isyanlardan biri.
  • Cevap: Babai İsyanı
5. Kösedağ Savaşı sonrası Anadolu'nun Moğol istilasına uğramasıyla Anadolu'daki beyliklerin yeniden ortaya çıktığı dönem.
  • Cevap: İkinci Beylikler
6. Moğol istilasına karşı Anadolu'da ilk isyan eden Türkmen beyi.
  • Cevap: Hatiroğlu Şerafettin
7. Moğol tehlikesi karşısında Konya, Kayseri ve doğu sınırındaki kalelerin surlarını yeniden inşa edip güçlendiren sultan.
  • Cevap: Alâeddin Keykubat
8. Moğollar ile Anadolu Selçukluları arasındaki en önemli tampon devlet.
  • Cevap: Harzemşahlar
9. Moğol ordularını Aynıcalut ve Elbistan Savaşlarında mağlup eden Türk devleti.
  • Cevap: Memlukler
10. Cengiz Han'ın torunu Hülagü Han tarafından Tebriz'de kurulan ve İran, Irak, Suriye, Kafkasya gibi bölgelere hükmeden Moğol devleti.
  • Cevap: İlhanlılar
11. Moğolların Anadolu'yu işgalini kesinleştiren savaş.
  • Cevap: Kösedağ

10. Sınıf Tarih Meb Yayınları Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 47 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.