“10. Sınıf Siyer Ders Kitabı Cevapları Sayfa 73 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Siyer Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 73


Soru: Aşağıdaki kutucuklarda ilk Müslümanlardan bazılarının isimleri verilmiştir. 2-10. soruları kutucuk/ardaki harfleri kullanarak cevaplayınız. Aynı kutucuğu birden fazla soru için kullanabilirsiniz.
Soru: 2) Hangileri müşriklerin fiziki işkencelerine maruz kalan sahabilerdir?
  • Cevap: a, b, f, k, l

Soru: 3) Hangileri Habeşistan’a hicret eden sahabilerdir?
  • Cevap: c, ç, ı, j, k

Soru: 4) Hangileri İslam’ı kabul etmeleriyle Müslümanlara güç ve moral kazandıran sahabilerdir?
  • Cevap: h, i

Soru: 5) Hangileri Hz. Peygamber’in hicret yolculuğunda bir görev üstlenen sahabilerdir?
  • Cevap: e, g, ğ

Soru: 6) Hangisi İslam’ın ilk yıllarında evini tebliğ faaliyetleri için Müslümanlara açan sahabidir?
  • Cevap: d

Soru: 7) Hangisi Birinci Akabe Biati’nden sonra Yesriblilere İslam’ı öğretmek için görevlendirilen sahabidir?
  • Cevap: k

Soru: 8) Hangileri Medine’ye hicret için ailece yola çıkıp yolda ayrılmak zorunda kalan sahabilerdir?
  • Cevap: ç, j

Soru: 9) Hangileri Hz. Peygamber’in ev halkı arasında yer alan sahabilerdir?
  • Cevap: g, m

Soru: 10) Hangisi Hz. Peygamber Taif’e giderken ona yol arkadaşı olan sahabidir?
  • Cevap: m

10. Sınıf Meb Yayınları Siyer Ders Kitabı Sayfa 73 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.