10. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 103
“10. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 103 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
10. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 103
Soru: 28) I. Medine’deki Müslümanlar, Yahudiler ve diğer kabileler arasında hukuki ve siyasi birlik sağlamakII. Çevre kabilelerle ittifaklar kurarak İslam devletinin otoritesini güçlendirmekIII. Müslümanlar arasında birlik ve beraberlik oluşturmakIV. Müşriklerin Medine üzerindeki etkisini artırmakYukarıdakilerden hangileri Medine Sözleş- mesi'nin amaçlarındandır?
A) I ve IIB) II ve IIIC) I, II ve IIID) I, II ve IVE) I, II, III ve IV
- Cevap:
Soru: 29) Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
- Cevap:
Soru: 30) I. İbadetlerin topluca yapılabilmesi için bir merkez oluşturmakII. Müslümanlar arasında birlik ve beraberliği artırmakIII. Eğitim faaliyetlerini yürütmek için suffeyi inşa etmekIV. Müslümanlara askerî eğitim vermekYukarıdakilerden hangileri Hz. Peygamberin Mescid-i Nebevi’yi kurma gerekçelerindendir?
A) I ve IIB) II ve IIIC) I, II ve IIID) II, III ve IVE) I, II, III ve IV
- Cevap:
Soru: 31) Aşağıdaki ifadelerden hangisi Bedir Sava- şı’nın müşrikler açısından sonuçlarından biri değildir?
A) Savaşta önemli liderlerini kaybettiler.B) Müslümanların gücünü kabul etmek zorunda kaldılar.C) Geride bıraktıkları ganimetler nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşadılar.D) Suriye ticaret yolu üzerindeki hâkimiyetleri sarsıldı.E) Savaş sonrası Müslümanlarla barış anlaşması imzaladılar.
- Cevap:
10. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 103 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.