“10. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 125 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 125

  • 15.
  • Komutanlarına, savaştan önce düşmana barış teklif etmelerini emretmiştir.
  • Risaletinden önce barış ve güvenliği temin etmek için kurulan Hilfü’l-Fudûl’a iştirak etmiştir.
  • Mekke’nin fethi esnasında kan dökülmemesi için gayret göstermiş, bu hususta gereken tedbirleri almıştır.Bu örneklerden Hz. Peygamber’in barış çabalarının;I. dinî temele dayandığıII. bütünlük arz ettiğiIII. sorumluluk içerdiğiIV. yol gösterdiğihususlarından hangilerine ulaşılabilir?

A) Yalnız IVB) I ve IIC) I, II ve IIID) II, III ve IVE) I, II, III ve IV

  • Cevap: D

16. “Kesinlikle hiç kimse elinin emeğinden daha hayırlı bir rızık yememiştir.” (Buhârî, Buyû, 15.) “Bizi aldatan, bizden değildir.” (Müslim, İman, 164.)Bu hadislerden Hz. Peygamber’in ticari hayatla ilgiliI. doğrulukII. helal kazançIII. hileden uzak olmakIV. kolaylıkilkelerinden hangilerine ulaşılabilir?

A) I ve IIB) II ve IVC) III ve IVD) I, II ve IIIE) I, II, III ve IV

  • Cevap: D

10. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 125 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.