Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Cevapları

10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 119 Cevabı

10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 119 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 119 Cevabı

Uygulama

İdeal devlet düzeni hakkındaki düşüncelerde devlet yapısı, toplumsal zihniyet ve birey üzerine kurgulama yapılır. İdeal devlet düzenini var saydığınızda birey, toplumsal zihniyet ve devlet yapısında istenen ve istenmeyen özellikler bulunmaktadır. Bu özellikleri aşağıdaki tabloda ilgili yerlere yazınız.

İstenen Özellikler

Birey: Sorumluluk sahibi, dürüst, adaletli, saygılı, girişimci, eğitimli, özgür düşünceli, çevreye duyarlı, hoşgörülü.

Toplumsal Zihniyet: Dayanışmacı, saygılı, açık fikirli, eşitlikçi, çoğulcu, özgürlükçü, adaletli, barışçıl, çevreye duyarlı.

Devlet Yapısı: Hukukun üstünlüğüne saygılı, demokratik, şeffaf, adil, çoğulcu, insan haklarına saygılı, sürdürülebilir, katılımcı, eşitlikçi.

İstenmeyen Özellikler

Birey: İlgisiz, sorumsuz, bencil, yolsuz, hoşgörüsüz, bağımlı, fanatik, çevreye zarar veren, adaletsiz.

Toplumsal Zihniyet: Ayrımcı, hoşgörüsüz, şiddete meyilli, dogmatik, geri kalmış, çevreye zarar veren, insan haklarına saygısız, adaletsiz, otoriter.

Devlet Yapısı: Otoriter, şeffafsız, yolsuz, adaletsiz, insan haklarına saygısız, çevreye zarar veren, sürdürülemez, katılımcısız, eşitsiz.

Uygulama

İdeal devlet düzeni olabileceğini öne süren üç temel görüş vardır. Bu görüşlerden her biri devletin özgürlük, eşitlik ve adalet temeli üzerine inşa edilmesini doğru bulmaktadır. Devletin özgürlük, eşitlik ve adalet düşüncesi üzerinde nasıl kurulabileceği hakkındaki yorumlarınızı aşağıda boş bırakılan yerlere yazınız.

  • Cevap:

Özgürlük Düşüncesi

İdeal devlet düzeni, özgürlüğü temel alan bir yapıda şekillenmelidir. Bireylerin özgürlükleri devletin müdahalesi olmaksızın korunmalıdır. Devlet, bireylerin özgürlüklerini kısıtlamamalı, sınırlamamalı ve özgürlüklerin kullanımını teşvik etmelidir. Ancak bu özgürlüklerin başkalarının haklarına saygı gösterilerek kullanılması gerekmektedir.

Eşitlik Düşüncesi

İdeal devlet düzeni, eşitlik temeli üzerine inşa edilmelidir. Bireyler arasındaki farklılıkların azaltılması, eşit fırsatların sağlanması devletin temel görevleri arasında olmalıdır. Devlet, bireylerin eşitlik haklarını korumalı, ayrımcılığa izin vermemeli ve farklılıkları kabul eden bir yapıda şekillenmelidir. Eşitlik, hem fırsat hem de sonuç açısından sağlanmalıdır.

Adalet Düşüncesi

İdeal devlet düzeni, adaleti temel alan bir yapıda şekillenmelidir. Adalet, herkesin hak ettiği değeri ve hakkını alması anlamına gelir. Devlet, adaleti sağlamak için hukukun üstünlüğünü korumalı, adaleti sağlamak için gerekli kurumları oluşturmalı, haksızlıkları önlemeli ve adaletsizlikleri düzeltmelidir. Adaletin sağlanması, toplumun huzur ve güvenliği için de önemlidir.

10. Sınıf  Felsefe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 119 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!