10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 13 Cevapları Anka Yayınevi
10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 13 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 13 Cevapları Anka Yayınevi
2 farklı pantolonu ve 3 farklı gömleği olan bir kişinin 1 pantolon ve 1 gömleği kaç farklı biçimde giyebileceğini bulalım.
Pantolonlar Pı,P2; gömlekler Gı,G2, G3 olsun. (Pı,Gı), (Pı, G2), (Pı, G3), (P2, Gı), (P2, G2), (P2, G3) şeklinde seçenekleri olan bu kişi s(P) = 2 ve s(G) = 3 olduğundan 2 • 3 = 6 farklı şekilde giyinebilir.
(x,y) ! A x B, s (A) = a ve s (B) = b olmak üzere, (x,y) sıralı ikililerinin sayısı a b tanedir. Sıralı ikililerin sayısını bu şekilde bulma işlemine çarpma yolu ile sayma denir.
n tane olayın gerçekleştiği bir olaylar dizisinde birinci olay m! farklı biçimde, ikinci olay m2 farklı biçimde ve bu şekilde devam edildiğinde n inci olay mn farklı biçimde gerçekleşiyorsa bu olayların tamamı m! • m2 • m3 • … • mn çarpımı kadar farklı biçimde gerçekleşir. Bu yöntem ile yapılan sayma işlemi saymanın temel ilkesi olarak adlandırılır.
A kentinden B kentine 5 farklı yol, B kentinden C kentine 4 farklı yol vardır. Mehmet’in, askerlik görevini yapmak için A kentinden C kentine, B kentine uğramak koşulu ile kaç değişik şekilde gidebileceğini bulalım.
1. olay, A dan B ye 5 farklı biçimde gidilmesi durumudur.
2. olay, B den C ye 4 farklı biçimde gidilmesi durumudur.
Bu iki olayın birlikte gerçekleşmesi durumu 5 • 4 = 20 değişik şekilde olur.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
10. Sınıf Anka Yayınevi Matematik Ders Kitabı Sayfa 13 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.