“10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 200 Miray Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Miray Yayınları Sayfa 200

10. x 2 - 6x + 3 = 0 denkleminin kökleri x 1 ve x 2 ise kökleri (x1 - 1/x2) ve (x2-1/x1) olan ikinci dereceden denklem aşağıdakilerden hangisidir? A) x2 - 4x - 3 = 0 B) x 2 - 4 x + 3 = 0 C) 3 x 2 - 4 x + 8 = 0 D) 3 x 2 - 12 x + 4 = 0 E) 4 x 2 - 12 x + 3 = 0
  • Cevap: D
11. a, b, c sıfırdan farklı gerçek sayılardır. a x 2 + bx - 2 = 0 denkleminin kökleri, x2 + a x + c = 0 denkleminin köklerinin ikişer katı olduğuna göre b . c aşağıdakilerden hangisidir? A) - 3 a B) - 2 a C) - a D) a E) a + 2
  • Cevap: C
12. x 2 - 3 x + m = 0 denkleminin kökleri a ve b , x 2 + m x - 3 = 0 denkleminin kökleri a ve c’dir. b + c = m - 3 ise m kaç olabilir? A) - 3 B) - 2 C) 1 D) 2 E) 3
  • Cevap: D
13. m x 2 + ( m - 3 ) x - 4 = 0 denkleminde, köklerin birbirine eşit olması için m’nin alması gereken değerler toplamı kaçtır? A) - 10 B) - 9 C) - 8 D) - 7 E) - 6
  • Cevap: A
14. Çözüm kümesi, { x , x 2 } olan ikinci dereceden bir denklemin kökleri arasında, x . - x 2 = 3 x . + x 2 - 2 x ..x2 ve 3 x 1 x 2 = 8 + x 1 + x 2 bağıntısı varsa bu denklem aşağıdakilerden hangisidir? A) x 2 - 4x + 4 = 0 B) x 2 + 4 x + 4 = 0 C) x 2 + 2 x + 1 = 0 D) x 2 - 2 x + 1 = 0 E) x 2 - 6 x + 9 = 0
  • Cevap: A
15. Köklerinden biri 1 -√5 olan rasyonel katsayılı ikinci dereceden denklem aşağıdakilerden hangisidir? A) x 2 - x + 2 = 0 B) x 2 - 2 x + 4 C) x 2 - 2 x - 4 = 0 D) x 2 - 4 x - 2 = 0 E) x 2 - 4 x + 2 = 0
  • Cevap: C
16. m, n ∈ R olmak üzere 3 x 2 + m x + n = 0 denkleminin köklerinden biri 1 - 2 i ise n - m kaçtır? A) 24 B) 21 C) 15 D) 12 E) 9
  • Cevap: B
17. Üstü açık bir kutunun hacmi 48 cm 3 tür. Bu kutu kare şeklindeki bir kartonun köşelerinden kenar uzunluğu 3 cm olan kareler kesilerek oluşturulmuştur. Buna göre kutuyu oluşturmak için kullanılan kartonun başlangıçtaki kenar uzunluğu kaç cm’dir? A) 8 B) 10 C) 12 D) 15 E) 18
  • Cevap: B

ÇÖZÜMLÜ CEVAP KAĞIDI (1)

ÇÖZÜMLÜ CEVAP KAĞIDI (2)

10-sinif-matematik-ders-kitabi-cevaplari-miray-yayinlari-sayfa-200-cozumleri

10. Sınıf Miray Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 200 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.