“10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 199 Miray Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Miray Yayınları Sayfa 199

1. x 2 - 7 x + 3 denkleminin diskriminantı kaçtır? A) 24 B) 37 C) 42 D) 49 E) 63
  • Cevap: B
2. x 2 - 2 x - 35 = 0 denkleminin gerçek sayılar kümesindeki çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir? A) { 1,35 } B) { - 1,35 } C) { - 7, 5 } D) { 7, - 5 } E) { 14, 5 }
  • Cevap: D
3. 2 x 4 - 9 x 2 + 4 = 0 denkleminin pozitif köklerinin çarpımı kaçtır? A) 1 B) √2 C) 2 D) 2√2 E) 4
  • Cevap: B
4. ( x 2 - x - 2 ) 2 - 14 . ( x 2 - x - 2 ) + 40 = 0 denklemini gerçekleyen x değerlerinin çarpımı kaçtır? A) 72 B) 36 C) 24 D) - 24 E) - 36
  • Cevap: A
5. m x 2 - ( 1 - 2 m ) x + 1 + m = 0 denkleminin köklerinden biri - 2 ise diğer kökü kaçtır? A) 2 B) 1 C) 0 D) 1/2 E) - 1/3
  • Cevap: E
6. 2 x 2 - x - 4 = 0 denkleminin kökleri x 1 ve x 2 ise x1/x2+x2/x1 ifadesinin eşiti kaçtır? A) 17/8 B) 17/4 C) -17/4 D) -17/8 E) - 17/16
  • Cevap: D
7. x 2 - 7 x + 5 m - 3 = 0 denkleminin kökleri x 1 ve x 2 dir. 3x2 1 + 2x1 x2 - x2 2 = 35 olduğuna göre m kaçtır? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5
  • Cevap: C
8. x 2 - 4 x + a 2 - a = 0 denkleminin kökleri x 1 ve x 2 dir. x 1 + 2 x2 = 5 ise a’nın alabileceği değerler toplamı kaçtır? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5
  • Cevap: A
9. x 2 - 3 x + m = 0 denkleminin kökleri, x 2 - 5 x + 4 m - 2 = 0 denkleminin köklerinden birer eksik ise m kaçtır? A) - 2 B) - 1 C) 0 D) 1 E) 2
  • Cevap: E

ÇÖZÜMLÜ CEVAP KAĞIDI (1)

ÇÖZÜMLÜ CEVAP KAĞIDI (2)

10-sinif-matematik-ders-kitabi-cevaplari-miray-yayinlari-sayfa-199-cozumleri

10. Sınıf Miray Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 199 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.