“10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 174 Miray Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Miray Yayınları Sayfa 174

25. √864-884 + 100 işleminin sonucu kaçtır? A) 870 B) 874 C) 878 D) 880 E) 896
  • Cevap: B
26. (a/a+1+1/a-1):(1/a+1-a/a-1) işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir? A) a2-1/a2+1 B) a + 1 C) a - 1 D) 1 E) - 1
  • Cevap: E
27. a 3 + b 3 = 19 ve a b • ( a + b ) = - 6 olduğuna göre a + b ifadesinin değeri kaçtır? A) 9 B) 8 C) 3 D) 2 E) 1
  • Cevap: E
28. x = √5 +1 olmak üzere , x 3 - 3 x 2 + 3 x - 3 ifadesinin değeri kaçtır? A) 7 B) 6 C) 5 D) 4 E) 3
  • Cevap: E
29. (y-x)2-(y-x)3 / (y-x)2 -4xy : 4x2 - 4xy - 4x / 8xy ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir? A) - 2y B) - y C) -2/y D) -1/y E) 2y
  • Cevap: A
30. x-1/x = 5 5 olduğuna göre, (x+1/x)2 ifadesinin değeri kaçtır? A) 23 B) 27 C) 29 D) 30 E) 32
  • Cevap: C
31. Aşağıdakilerden hangisi P ( x ) = 9 x 4 - 10 x 2 + 1 polinomunun çarpanlarından biri değildir? A) 3x + 1 B) 3x - 1 C) x + 1 D) x - 1 E) x - 3
  • Cevap: E
32. 1/b2 . (15a - 20b/ 9a2 - 16b2 : 3a2-11 ab - 20b2/(3ab + 4b2)2) ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakiler- den hangisidir? A) 1/b2 B) 1/a-5b C) 3a + 4b/a - 5b D) 5/a - 5b E) 3a - 4b/a - 5b
  • Cevap: D
10-sinif-matematik-ders-kitabi-cevaplari-miray-yayinlari-sayfa-174-cozumleri

10. Sınıf Miray Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 174 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.