“10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 172 Miray Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Miray Yayınları Sayfa 172


9. P ( x ) polinomunun x 2 + 4 x ile bölümünden elde edilen bölüm Q ( x ) , kalan 2 x + 7’dir. Buna göre P ( x) polinomunun x + 4 ile bölümünden elde edilen bölüm aşağıdakilerden hangisidir? A) x . Q (x) - 1 B) x . Q (x) C) x . Q (x) + 2 D) x . Q (x) + 4 E) x . Q (x) + 7
  • Cevap: C

10. (x - 3 ) . P (x + 1) = 2x2 - 3x + m + 4 eşitliği gerçeklendiğine göre P ( x ) polinomununun x - 2 ile bölümünden kalan kaçtır? A) 5 B) 4 C) 3 D) 2 E) 1
  • Cevap: A

11. P ( x + 1 ) polinomu x - 5 ile bölünebildiğine göre P ( 2x - 4 ) polinomu aşağıdakilerden hangisi ile tam bölünebilir? A) x + 2 B) x + 1 C) x D) x - 4 E) x - 5
  • Cevap: E

12. P ( x ) = ( x 2 - 9 ) • Q ( x ) + 2x + 5 Q ( x ) = ( x - 2 ) . T ( x ) + 3
eşitlikleri gerçekleştiğine göre P ( 2 ) değeri kaçtır? A) 6 B) 4 C) 2 D) - 5 E) - 6
  • Cevap: E

13. Kenar uzunlukları a cm ve b cm olan bir dikdörtgenin çevresi 12 cm’dir. Buna göre, P ( x ) = ( a x + b ) • ( b x + a ) polinomunun katsayılar toplamı kaçtır? A) 24 B) 32 C) 36 D) 48 E) 64
  • Cevap: C

14. 4x 2 - 12 x + t - 5 ifadesinin bir tam kare olabilmesi için t kaç olmalıdır? A) 14 B) 13 C) 12 D) 10 E) 9
  • Cevap: C

15. ABC dik üçgen | AC | = 12 br | AB | = x br | BC | = y br A(AbC) = 32 br 2
Yukarıdaki verilere göre | y - x | kaç birimdir? A) 2 B) 3 C) 4 D) 6 E) 8
  • Cevap: D

16. 1628.1623 - 1629. 1622 işleminin sonucu kaçtır? A) 10 B) 8 C) 6 D) 4 E) 2
  • Cevap: A
10-sinif-matematik-ders-kitabi-cevaplari-miray-yayinlari-sayfa-172-cozumleri

10. Sınıf Miray Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 172 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.