“10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 171 Miray Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Miray Yayınları Sayfa 171


1. P (x) = 3x3 4 - 2x2 + 4 olduğuna göre P ( 2 ) kaçtır? A) 20 B) 18 C) 16 D) 15 E) 14
  • Cevap: A

2. P ( x ) = 2 x 3 - 3 x 2 + x + 2 Q ( x ) = 3 x 2 - x + 3 polinomları veriliyor.
Buna göre P ( x) • Q ( x) polinomunda x3 lü terimin katsayısı kaçtır? A) 8 B) 9 C) 10 D) 12 E) 14
  • Cevap: D

3. P ( x) = x3 - 3 x 2 + 5 - a polinomunun x ile bölümünden kalan 7 olduğuna göre a değeri kaçtır? A) - 2 B) 0 C) 2 D) 5 E) 12
  • Cevap: A

4. P ( x ) = ( 2-m ) x 3 - ( m - n + 5 )x2 -√5 ifadesi sabit bir polinom olduğuna göre m • n değeri kaçtır? A) 2 B) 7 C) 14 D) 16 E) 21
  • Cevap: C

5. P ( x ) = 4 x 3 - 3 x 2 + 5x - 7 polinomu veriliyor. Buna göre P ( x ) polinomunun x + 1 ile bölümünden kalan kaçtır? A) - 20 B) - 19 C) - 18 D) - 16 E) - 15
  • Cevap: B

6. P ( 4x - 1) = 2x2 - 3x + 4 polinomu veriliyor. P ( x ) polinomunun x - 7 ile bölümünden kalan kaçtır? A) 4 B) 5 C) 6 D) 7 E) 8
  • Cevap: C

7. P ( x + 2 ) + P ( x - 2 ) = 6 x - 8 olduğuna göre P ( 3 ) kaçtır? A) - 5 B) - 4 C) 4 D) 5 E) 6
  • Cevap: D

8. P ( x ) ve Q ( x ) birer polinom olmak üzere P ( x ) polinomunun x - 3 ile bölümünden kalan 6 , Q ( x ) polinomunun x - 3 ile bölümünden kalan 4 tür. Buna göre , T ( x ) = x . P ( x ) - 2 . Q ( x ) + x - 5 polinomunun x - 3 ile bölümünden kalan kaçtır? A) 8 B) 7 C) 6 D) 5 E) 4
  • Cevap: A
10-sinif-matematik-ders-kitabi-cevaplari-miray-yayinlari-sayfa-171-cozumleri

10. Sınıf Miray Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 171 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.