“10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 120 Miray Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. 10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Miray Yayınları Sayfa 120 20. f(x) = 2x4 + (a-3)x3 + x2 + (b + 3)x veriliyor. f fonksiyonu çift f
“10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 120 Miray Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Miray Yayınları Sayfa 120
20. f(x) = 2x4 + (a-3)x3 + x2 + (b + 3)x veriliyor. f fonksiyonu çift fonksiyon olduğuna göre a.b değeri kaçtır?
A) 9
B) 6
C) 0
D) -6
E) -9
Cevap: E
21. Aşağıdakilerden hangisi çift fonksiyondur?
A) f: R→ R, f(x) = x2 + x
B) f:R →R, f(x) = |x-1| + 2
C) f: R → R, f(x) = |x| — 3
D) f: R → R, f(x) = x-1x| + 2
E) f: R →R, f(x) = x3+2x/x2 + 1
Cevap: C
22. f:R —R, g:R —R, f çift fonksiyon ve g tek fonksiyon olmak üzere aşağıdakilerden hangisi kesinlikle doğrudur?
A) fof tek fonksiyon
B) fog çift fonksiyon
C) gof tek fonksiyon
D) f + g çift fonksiyon
E) f - g tek fonksiyon
Cevap: B
23. f: R→ R, g: R → R, f(x) = x + 3 ve g(x) = x2 - 1 olduğuna göre (f.g)(2) kaçtır?
A) 3
B) 5
C) 8
D) 12
E) 15
Cevap: E
24. f: R → R fonksiyon olmak üzere, (fof)(x) = 9x - 8 olduğuna göre f(x) fonksiyonunun kuralı aşağıdakilerden hangisi olabilir?
A) 3x + 2
B) 3x - 2
C) -3x + 2
D) 3x - 4
E) 3x + 4
Cevap: B
25. Uygun koşullarda tanımlı f ve g fonksiyonları için, (gof)(x) = 2f(x)+3/3 -4f(x) olduğuna göre g-1(x) fonksiyonunun kuralı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 2x+3/3 -4x
B) 3x-3/2x-4
C) 4x+3/3-2x
D) 3x-3/4x+2
E) 4x+3/3x-2
Cevap: D
26. f: M → R ve g: R → R tanımlanan iki fonksiyon olmak üzere, f(x) = 2x - 3 (f-1og)(x) = 3x + 5 olduğuna göre g-1 (-1) kaçtır?
A) -4/3
B) -1
C) -1/2
D) 1
E) 4/3
Cevap: A
27.f:R→R, f(x) = x - 3 ve g: R —R, g(x) = x2 + 2 olmak üzere, (gof)(x) = 18 koşulunu sağlayan x değerlerinin kümesi aşağıdakilerden hangisidir?
A) {-1,1}
B) {-7,7}
C) {1,7}
D) {-7, 1}
E) {-1,7}
Cevap: E
28. f: R → R ve g: R→ R tanımlanan iki fonksiyon olmak üzere, f-1 (3) = g(2) = -4 olduğuna göre (fog)(2) kaçtır?
A) 3
B) 2
C) -2
D) -3
E) -4
Cevap: A
➜ ÇÖZÜMLÜ CEVAP KAĞIDI (1)
➜ ÇÖZÜMLÜ CEVAP KAĞIDI (2)
10. Sınıf Miray Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 120ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok