Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Matematik Hecce Yayınları

10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Hecce Yayınları Sayfa 35

“10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 35 Hecce Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Hecce Yayınları Sayfa 35

Ömer Hayyâm cebir, geometri, astronomi, fizik ve tıpla ilgilenmiş, müzikle uğraşmış, ayrıca adını ölümsüzleştiren rubâîlerini kaleme almıştır.
Hayyâm’ın genelde matematiğin ve özelde analitik geometrinin gelişimi üzerindeki etkisi büyüktür. (…) Onun matematiğe ilişkin araştırmaları ve bilhassa sayılar kuramı Öklid’in beşinci postülatı ve cebir alanında yoğunlaşmıştır. (…) Hayyâm aynı zamanda cebirsel olguların geometrik olgular hâlinde ortaya çıktığını savunmuş, böylece Descartes’tan çok önce nümerik ve geometrik cebir arasındaki boşluğu kapatma yönünde önemli bir adım atmıştır. Onun bundan başka cebirde, n pozitif tam sayı iken (a + b)n ifadesinin açınım formülünü Nevvton’dan önce kanunlaştırdığı söylenmekte, ayrıca aritmetik üçgen (Paccal üçgen) adı verilen ve (a + b)n açınımındaki katsayılarla teşkil edilen şemanın da Hayyâm’a ait olduğu ileri sürülmektedir.
(…)
(Yavuz Unat, Türk Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi) Günümüzde genellikle Pascal üçgeni olarak bilinen aritmetik üçgen, (x + y)n ifadesinin binom açılımının n. sırasını ardışık olarak sunan “üçgensel formda” sınırsız bir sayılar tablosudur. Çince kaynaklarda, sekizinci kuvvete kadar üçgensel düzenlemesinin 1303 yılında Çinli matematikçi Chu Shih-Chien tarafından yazıldığı söylenmektedir. Bu üçgende rakamlar çubuk, sıfır ise yuvarlak olarak alınmıştır. Chia Hsien’in 1050 yıllarındaki çalışmasında üçgene rastlandığını belirtmektedir. Bugün bilinen birçok buluşun yüzyıllar önce Çin, Hint, Arap bilginler tarafından bulunup başarıyla uygulandığı söylenmektedir. (…)

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

10. Sınıf Hecce Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 35 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!