10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Hecce Yayınları Sayfa 198
“10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 198 Hecce Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Hecce Yayınları Sayfa 198
a, b E R ve i2 = -1 olmak üzere a + bi biçimindeki sayılara karmaşık (kompleks) denir. Bir karmaşık sayı genel olarak z = a + bi biçiminde ve bu sayıların kümesi de C ile gösterilir. Buradan karmaşık sayılar kümesi;
C = {z = a + br’ja, bel, i2 = -1} olur.
z = a + b i karmaşık sayısında a e R sayısına karmaşık sayının gerçek kısmı denir ve Re(z) = a biçiminde gösterilir, b E R sayısına ise karmaşık sayının sanal kısmı denir ve İm(z) = b olarak gösterilir.
Her x E R için x = x + 0i E C olduğundan her gerçek sayı bir karmaşık sayıdır, dolayısıyla R C C olur.
Bu yeni tanımlanan sayı kümesi ile ikinci dereceden bir bilinmeyenli ve diskriminantı sıfırdan küçük denklemlerin köklerini bulmak mümkün olmaktadır.
z = 4 – 6; karmaşık sayısının gerçek ve sanal kısmını bulalım.
z = a + bi biçimindeki yazılışta Re(z) = a, İm(z) = b olduğundan z = 4 – 6/ sayısı için Re(z) = 4 ve Im(z) = – 6 olur.
z E C olmak üzere Re(z) = 6, İm(z) = -3 olduğuna göre z karmaşık sayısını bulalım,
z = a + b/ için Re(z) = a, İm(z) = b olduğundan Re(z) = 6, İm(z) = -3 ise z = 6 – 3i olur.
E C ve z = a + bi olmak üzere a – bi karmaşık sayısına z nin eşleniği denir ve z ile gösterilir. Bu durumda z = a + bi => z = a – bi olur.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
10. Sınıf Hecce Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 198 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.