Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Kimya Başak Yayınları

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Başak Yayınları Sayfa 45

“10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 45 Başak Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Başak Yayınları Sayfa 45

Özetle tepkime hesaplamalarında şu sıra izlenir:
• Tepkime denklemi verilmemişse denklem yazılır ve denkleştirilir (Bazen hangi maddelerin tepkimeye girdiği ve hangi maddeleri oluşturduğu verilir. Bazen de tepkimeye giren maddeler verilir, ürünler belirtilmez. Örneğin, C ve H içeren bileşikler yandıklarında oluşan ürünler CO2 ve H2O’dur. Bileşiğin formülünde O olsa da bu ürünler değişmez.).
• Denklem verilmişse tepkimenin denk olup olmadığı kontrol edilir.
• Verilenin mol sayısı hesaplanır.
• Verilenle istenen arasında tepkime katsayıları kullanılarak mol orantısı kurulur ve istenenin mol sayısı bulunur.
• Bulunan mol sayısı, hangi türden isteniyorsa ona dönüştürülür (Mol sayısından kütleye / hacme / tanecik sayısına vb.).
Kimyasal hesaplamaların yapılması için stokiyometri tanımlamasında sözü edilen sabit oranları, aşağıda verilen N2 ve H2 gazlarından NH3 oluşumu tepkimesini inceleyerek örnekleyelim:

Yukarıdaki örnekte verilen kütle, mol sayısı ve normal koşullarda hacim kavramlarını birbirleriyle ilişkilendirerek hesaplamalar yapılabilir. Örneğin, “28 g N2 gazı, NK’da 67,2 L hacim kaplayan H2 gazı ile tepkimeye girerek 12,04 • 1023 tane NH3 molekülü oluşturur.” diyebiliriz.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

10. Sınıf Başak Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 45 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!