10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 64
“10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 64 Ata Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 64
Kimyasal tepkimelerde hesaplama yaparken mol kavramı ve Avogadro yasası kullanılarak verilen bilgiler yardımıyla istenilenler hesaplanır (Şekil 1.1).
Yarış arabalarında (Görsel 1.34) yakıt olarak kullanılan metanol (CH3OH), hidrojen (H2) ve karbon monoksit (CO) gazlarının tepkimesi sonucunda elde edilmektedir. 600 g H2 ve 840 g CO gazlarının metanol oluşturmak üzere tepkimeye girdiği bir ortamda sınırlayıcı bileşen hangisidir? Tepkimede hangisinden kaç gram artar? Kaç gram metanol oluşur? Bu soruları cevaplandırmak için öncelikle metanolün oluşumuna ait tepkime denklemi yazılır ve denkleştirilir.
Denkleştirilen tepkime denklemine göre hidrojen gazı ve karbon monoksit gazları arasındaki mol ilişkisi 2/1’dir. Bu oranın sağlanabileceği miktarda ürün elde edilebilir. Verilen miktarlar için mol sayısı hesaplanır. H, C ve O elementlerinin atom kütleleri sırasıyla 1, 12 ve 16 g/mol’dür. Buna göre,
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
10. Sınıf Ata Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 64 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.