Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Kimya Ata Yayınları

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 58

“10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 58 Ata Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 58

Pamukkale’deki travertenlerin oluşumu çözünme-çökelme tepkimeleri sonucunda gerçekleşir (Görsel 1.29). Traverten, ortam koşullarına bağlı olarak çöken kaya parçalarıdır. Yer altından çıkan yüksek sıcaklıktaki su, travertenlerde birikir. Sıcak suyun içinde çözünmüş olarak bulunan kalsiyum bikarbonat [Ca(HCO3)2], havadaki oksijenle temas ettiğinde beyaz renkli kalsiyum karbonat çöker. Başlangıçta yumuşak olan beyaz renkli bu çökelti, travertenler üzerinde birikerek zamanla sertleşir.

LABORATUVAR ETKİNLİĞİ 1.2.

ADI: KURŞUN(II) İYODÜRÜN ÇÖKMESİ
AMAÇ: Kurşun(II) iyodürün çökmesini izleyerek çökelme tepkimeleri hakkında bilgi edinmek.

Kullanılacak Malzemeler

• Potasyum iyodür (KI)
• Kurşun(II) nitrat [PbNO3)2]
• 2 adet 250 mL’lik erlen
• 1 adet 50 mL’lik beherglas
• 1 adet damlalık
• 1 adet spatül
• Damıtık su
• Baget

UYGULAMA

♦ Erlenlerden birine spatül ucuyla potasyum iyodür (KI) koyunuz. Üzerine 150 mL damıtık su ekleyerek karışımı iki üç dakika çalkalayınız.
♦ Diğer erlene spatül ucuyla Pb(NO3)2 (kurşun(II) nitrat) koyunuz. Üzerine 150 mL damıtık su ekleyerek karışımı iki üç dakika çalkalayınız.
♦ KI ve Pb(NO3)2 çözeltilerinin bir miktarını damlalıkla 50 mL’lik beherglasa ekleyiniz. Beherglasta oluşan katı maddeden alarak Gözlemlerinizi Tablo 1.12ye kaydediniz.

Soru: Net tepkime denklemini yazarak seyirci iyonları belirtiniz.

  • Cevap:

Soru: Kimyasal tepkimelerin açıklanmasında bilişim teknolojilerinden (animasyon, simülasyon, video vb.) yararlanınız. Araştırmalarınız sırasında siber güvenlik önlemlerine dikkat ediniz. Tepkime denklemi denkleştirme etkinliğine

  • Cevap: Kimyasal tepkimeler, bir veya daha fazla maddenin kimyasal özelliklerinin değişerek yeni maddelere dönüşmesidir. Tepkimelerde atomlar yeniden düzenlenir, bağlar kırılır ve yeni bağlar oluşur. Örneğin, yanma, asit-baz tepkimeleri, çözünme ve çökelme tepkimeleri kimyasal tepkimelerdir.

10. Sınıf Ata Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 58 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!