Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Kimya Ata Yayınları

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 138

“10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 138 Ata Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 138

Doğal indikatörler hazırlanırken indikatör olarak kullanılacak madde ezildikten sonra posasından süzülerek ayrılır ve genellikle alkol veya su ile karıştırılarak bir çözelti hazırlanır. Hazırlanan çözelti indikatör olarak kullanılır. Asit ve bazların belirlenmesinde doğal maddelerin yanı sıra fenolftalein, metil oranj, metilen mavisi, alizarin sarısı gibi birçok yapay madde de indikatör olarak kullanılır (Tablo 3.2).

Bazı indikatör maddeler, süzgeç kâğıdına emdirilerek kullanılır. Bu kâğıtlara pH kâğıdı denir. Turnusol kâğıdı, en çok kullanılan pH kâğıtlarından biridir. Turnusol kâğıtları, maddenin asitlik ve bazlık özelliğini belirler ancak asitlik ve bazlık derecesini belirlemekte yetersiz kalır. Özel kâğıtlara farklı indikatörler emdirilerek hazırlanan, hassas ölçümlerin yapılabileceği üniversal pH kâğıtları da vardır. Üniversal pH kâğıtlarının bulunduğu kutunun üzerinde pH’ın 0-14 aralığında belirlenebilmesine imkân sağlayan karşılaştırma etiketi bulunur (Görsel 3.12). Tek kullanımlık olan üniversal pH kâğıtları, asitlik ve bazlık derecesi ölçülecek olan çözeltiye daldırıldıktan sonra kâğıtta oluşan renk, kutu üzerindeki etiketle karşılaştırılarak çözeltinin ortalama pH değeri (Tablo 3.3) bulunur.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

10. Sınıf Ata Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 138 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!