10. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 193 Cevapları Ekoyay Yayıncılık
Bu sayfa 2021-2022 eğitim-öğretim yılı içeriğidir.
Kitabın güncel basımı kontrol ediliyor…
10. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Ekoyay Yayıncılık Sayfa 193 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
10. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 193 Cevapları Ekoyay Yayıncılık
11. a) Şekildeki dalgalardan her birinin genliğini nasıl tanımlarsınız?
b) Şekildeki dalgaların daha fazla enerji taşıyacak şekilde tekrar çizseniz ne gibi değişiklik yaparsınız?
- Cevap: Yayda sıkışma bölgesi ne kadar sıkışık ise genlik o kadar büyüktür. İpte ise denge noktası ile tepe noktası arası uzaklık genliktir. Yayı daha sıkışık, ipin genliğini ise daha yüksek çizersek genlik artar ve daha fazla enerji taşır.
12. Akustik ile uğraşan bilim insanları bazen aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi ses dalgalarını soğuran odalarda araştırma yaparlar. Yarasaların yiyeceklerini nasıl bulduğunu incelemek için böyle bir oda nasıl kullanılabilir?
- Cevap: Bu odaya bir yarasa ve onun avı konulur. Av ve yarasanın hareketi gözlemlenir.
1. Belirli bir zamanda bir noktadan geçen dalga sayısına ne denir?
A) Dalga boyuB) FrekansC) GenlikD) PeriyotE) Dalga şiddeti
- Cevap: B
2. Aşağıdaki ortamların hangisinde ses dalgası yayılamaz?
A) DemirB) HavaC) SuD) TahtaE) Uzay boşluğu
- Cevap: E
3. İki özdeş atma karşılaştığında ortaya çıkan atmanın genliği aşağıdakilerden hangisi olabilir?
A) Atmalardan birinin genliğinin yarısı kadarB) Atmalardan birinin genliğine eşitC) Atmalardan birinin genliğinin iki katıD) Atmalardan birinin genliğinin üç katıE) Atmalardan birinin genliğinin dört katı
- Cevap: C
4. Dalganın bir ortamdan başka bir ortama girerken bükülmesi olayına ne ad verilir?
A) KırılmaB) YansımaC) GirişimD) YayılmaE) Rezonans
- Cevap: A
5. Alkışlama yapan bir kişi ellerini birbirine daha yakın olacak şekilde aynı sıklıkla vurmaya devam ederse çıkan seste ne gibi bir değişiklik olur?
A) Herhangi bir değişiklik olmaz.B) Şiddet değişmez, frekansı artar.C) Şiddet değişmez, frekans azalır.D) Şiddet azalır, frekans değişmez.E) Şiddeti artar, frekans değişmez.
- Cevap: D
6. Frekansı ölçmek için hangi birim kullanılır?
A) HertzB) DesibelC) MetreD) SaniyeE) Metre/Saniye
- Cevap: A
7. Aşağıdaki dalgalardan hangisi en hızlı yayılır?
A) Denizdeki su dalgalarıB) Deprem dalgalarıC) Gitar telinden yayılan ses dalgalarıD) Bir lambadan yayılan ışık dalgalarıE) Su içinde yayılan ve sonar cihazından çıkan ses dalgaları
- Cevap: D
10. Sınıf Ekoyay Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 193 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok