Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Fizik Meb Yayınları

10. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 207

“10. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 207 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 207

4. Lambayı yavaş yavaş ekrana doğru yaklaştırınız. Bu esnada noktanın çevresindeki aydınlanma şiddetinin değişimini gözlemleyiniz.
5. Lambayı ilk konumuna geri getiriniz. Ekranı düşey eksen etrafında yavaş yavaş döndürerek noktanın çevresindeki aydınlanma şiddetinin değişimini gözlemleyiniz.
6. Lamba ve ekranı ilk konumuna tekrar getiriniz. Lambanın sıcak olacağını da dikkate alarak 25 W gücündeki lambayı sırasıyla 60 W ve 120 W gücündeki lambayla değiştiriniz. Her bir lamba değişiminde noktanın çevresindeki aydınlanma şiddetinin değişimini gözlemleyiniz.

Değerlendirme

Soru: Ekrana düşen ışık akısı ile ekrandaki aydınlanma şiddeti arasında nasıl bir ilişki vardır?

  • Cevap: Işık akısı arttıkça aydınlanma şiddeti de artar. Daha güçlü bir lamba (daha yüksek watt) kullanıldığında veya ışık kaynağı ekrana yaklaştırıldığında, ışık akısı daha yoğun hale gelir ve ekran üzerindeki aydınlanma şiddeti yükselir.

Soru: Lamba ve ekranın konumunu değiştirmeden yalnızca ekranı daha büyük ekranla değiştirseydiniz ışık akısı ve aydınlanma şiddeti nasıl değişirdi?

  • Cevap: Ekranın büyümesi, ışık akısını değiştirmez çünkü toplam yayılan ışık miktarı aynı kalır. Ancak ışık daha geniş bir alana yayılacağı için aydınlanma şiddeti azalır ve ekranın her noktasında daha düşük bir ışık yoğunluğu oluşur.

10. Sınıf Meb Yayınları Fizik Ders Kitabı Sayfa 207 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!