Evvel Cevap
10. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Cevapları Tuna Yayınları Sayfa 37
10. Sınıf Felsefe Tuna Yayınları
10. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Cevapları Tuna Yayınları Sayfa 37

“10. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 37 Tuna Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Cevapları Tuna Yayınları Sayfa 37

BİRLEŞTİRME

Hangi taraf daha güçlü? Neden?
Bir uzlaşma veya yaratıcı çözüm var mı?
Nihai Sonuç
Gerekçe (Mantıklı Açıklama)

Bir soruna ilişkin üretilen görüşler arasındaki benzer ve farklı yönleri belirlemek için bu diyagram kullanabilir.
Gündelik yaşamda argümantasyonu bir örnekle açıklayalım.

Bu argümanı incelediğimizde sonuç önermesini söyleyebilmemiz, bir yargıya ulaşabilmemiz için bir temellendirmeye, bir dayanağa, bir kanıta ihtiyacımız olması gerekir. İşte 1 ve 2. öncül önermelerin yani kullandığımız argümanların güçlü olması, elde ettiğimiz sonucun geçerli olmasını sağlar.

Bir argüman da sonuç cümlesi örneklerde görüldüğü gibi “o hâlde”, “öyleyse”, “sonuç olarak”, “bundan dolayı” gibi bağlaçlarla başlar. Okullarda öğrencilerin katıldıkları münazaralarda ya da açık oturum, tartışma ve benzeri programlarda ikna edici, sağlam argümanlar geliştirerek sonuca gitmeye çalışanların daha inandırıcı, iddialarını savunmada daha başarılı bulundukları bilinmektedir.

Mantıksal olarak doğru gibi gözüken ama bir düşünceyi ortaya koyarken ya da anlamaya çalışırken yapılan hatalı akıl yürütmeler vardır. Bunlara safsata adı verilir.

Aklınızda Bulunsun

İki tikel önermeden ya da iki olumsuz önermeden geçerli bir sonuç çıkmaz. Ancak kıyas kurallarına uymayan safsata örnekleri olabilir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

10. Sınıf Tuna Matbaacılık Yayınları Felsefe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 37 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
Benzer İçerikler

Yeni Yorum