
“10. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 36 Tuna Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
10. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Cevapları Tuna Yayınları Sayfa 36
Uygulayalım
Aşağıdaki önermelerin ne tür önerme olduğunu karşılarına yazınız. (Tikel-Tümel)
- Cevap:
2.1.1.3. Argüman
Argüman kanıt anlamındadır. Bir anlatımın doğru ya da yanlışlığını ortaya koymada kullanılan önermedir. Başka bir anlatımla belirli kanıtlara dayanarak ulaşılan yeni bir önermedir. Sonuç önermesine veri, dayanak olan önermelere öncül adı verilir. Öncüller ile bir sonuca ulaşma işlemine argümantasyon denir.
Bu akıl yürütmede “Sokrates’in akıllı olduğu” sonucuna “Sokrates’in bir insan olduğu” ve “bütün insanların akıllı olduğu” öncülerinden hareket edilerek ulaşılmıştır.
Nussbaum (Nusbam) tarafından öğrencilerin daha kaliteli argüman üretmelerini sağlamak amacı ile “Argümantasyon Vee Diyagramı” geliştirilmiştir. Bu diyagram, bireylere tartışmalı bir soru üzerine nihai bir sonuç geliştirmeden önce konu ile ilgili argüman ve karşı argümanlar oluşturmak ve bunların avantaj ve dezavantajlarını değerlendirmek konusunda yardımcı olmak amacıyla tasarlanmıştır. Nussbaum tarafından geliştirilmiş “Vee” diyagramı 37. sayfada verilmiştir. Diyagramı inceleyiniz.
10. Sınıf Tuna Matbaacılık Yayınları Felsefe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 36 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum