Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Felsefe Meb Yayınları

10. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 54

“10. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 54 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 54

Amaç: Felsefi soru oluşturabilme.

Soru: Aşağıda verilen bilgilerden hareketle ve kartlarda yer alan açıklamalar doğrultusunda felsefi sorular oluşturunuz ve bunları yazınız.

NÜKLEER SAVAŞ

7 Aralık 1941’de Japonlar Pearl Harbour (Pör Harbır) limanım bombalar ve ABD, 2. Dünya Savaşı’na girdiğini resmen açıklar.
Mayıs 1945’in başlarında Başkan Harry Truman (Hari Trumın), atom çalışmaları için geçici bir
komite kurar. Başkanlığını ünlü fizikçi Robert Oppenheimer’ın (Rabırt Apın- haymır) yaptığı ve aralarında Enrico Fermi (Enriko Formi), Arthur Compton (Artur Kamtın) ve Ernest Lawrence (Örnist Lavrins) gibi ünlü bilim insanlarının da bulunduğu Manhattan Projesi’nde atom bombası icat edilir.
31 Mayıs 1945’te Ernest Lawrence, atom bombasının gösterilmesinin Japonları teslim olmaya ikna edebileceğini öne sürer ama önerisi reddedilir. ABD, Japonya’nın teslim olmasının ve
2. Dünya Savaşı’nın bitmesinin tek yolunu atom bombasının kullanılmasında görür. Belirlenen iki hedefe uyarı yapılmadan atom bombasının atılmasına karar verilir.
6 Ağustos 1945’te birinci atom bombası Hiroşima üzerine atılır.
9 Ağustos’a kadar Amerika uçakları “Tasarlanmış en yıkıcı patlayıcıya sahibiz. Teslim olun.” tarzında bildirileri havadan atarak propaganda yapar. Başkan Harry Truman, Japonya’yı kayıtsız şartsız teslim olmama durumunda bombalamayla tehdit eder.

9 Ağustos 1945’te ikinci atom bombası Nagazaki üzerine atılır. Bir gün sonra Japon İmparatoru, Japonya’nın askerî liderlerini reddeder ve onları koşulsuz olarak teslim olmaya zorlar.
15 Ağustos 1945’te Japon İmparatoru teslim olduğunu bildirir. Yaklaşık olarak ilk patlamada 70 bin kişi, ikincisinde ise 40 bin kişi yaşamını yitirir. Radyoaktif maddenin etkisiyle de 5 yıl sonunda 200 bin insanın yaşamını yitirdiği tahmin edilmektedir.
9 Temmuz 1955’te nükleer silahlanmaya karşı Filozof Bertrand Russell (Bırtrınd Rasıl), Nobel ödüllü fizikçi Albert Einstein (Albert Aynştayn) ve aralarında Niels Bohr (Nils Bor), Ernest Rutherford (Örnist Radırfırt) gibi ünlü bilim insanlarının da imzası bulunan “Russell-Einstein Manifestosu” okunur.

  • Cevap: Bu etkinliğin cevabı diğer sayfadadır. (Bkz. Sayfa 55)

10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 54 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!